328
| Eric Fougere/Corbis via Getty Images/Ideal Image

Παρίσι: Αρχισε η δίκη του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλικά αδικήματα

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2024, 17:38
|Eric Fougere/Corbis via Getty Images/Ideal Image

Παρίσι: Αρχισε η δίκη του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλικά αδικήματα

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2024, 17:38

Χωρίς τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ ξεκίνησε στο Παρίσι η δική του για σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Les Volets vertes»», του Ζαν Μπεκέρ, το 2021.

«Οι γιατροί του απαγόρευσαν να παραστεί σήμερα», δήλωσε ο δικηγόρος του 75χρονου ηθοποιού, Ζερεμί Ασού, κατά την άφιξή του στην ακρόαση, διευκρινίζοντας ότι θα ζητήσει από το δικαστήριο εξάμηνη αναβολή.

Ο Ντεπαρντιέ μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με πενταετή φυλάκιση, εάν καταδικαστεί. Οι εισαγγελείς που απήγγειλαν τις κατηγορίες έχουν κάνει λόγο για ξεκάθαρη επιθετική σεξουαλική συμπεριφορά εκ μέρους του.

Ο Ζερεμί Ασού, συνήγορος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ενημερώνει τους δημοσιογράφους για την απουσία του ηθοποιού από το δικαστήριο. REUTERS/Sarah Meyssonnier

Ο 75χρονος ηθοποιός αρνείται τις κατηγορίες και σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε πέρυσι δήλωσε ότι δεν έχει «κακομεταχειριστεί ποτέ γυναίκα».

Οπως μετέδωσε το BBC, η δίκη αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για το κίνημα #MeToo της Γαλλίας, με τον Ντεπαρντιέ να είναι η πιο προβεβλημένη φιγούρα του γαλλικού κινηματογράφου που αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

Οι καταγγέλλουσες υποστηρίζουν ότι ο Ντεπαρντιέ τους έκανε σεξουαλικά σχόλια και τις άγγιζε με ανάρμοστο τρόπο.

Ο δικηγόρος του Ντεπαρντιέ μίλησε για «ψευδείς κατηγορίες», κατηγορώντας μάλιστα τη μια από τις δύο γυναίκες ότι προσπαθούσε να «βγάλει χρήματα από αυτή την υπόθεση» διεκδικώντας 30.000 ευρώ ως αποζημίωση, όπως έγραψε η Le Monde.

Ο Ντεπαρντιέ  απέχει από το κινηματογραφικό γίγνεσθαι από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο. Την επόμενη χρονιά θα δικαστεί και για τον βιασμό της ηθοποιού Σαρλότ Αρνούλ, κατηγορία που επίσης αρνείται.

Ο Ντεπαρντιέ έχει επίσης κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση από περισσότερες από δώδεκα άλλες γυναίκες, αναφέρει το BBC.

Στο πλευρό της γαλλίδας σταρ στέκονται πάνω από 50 μέλη της της καλλιτεχνικής κοινότητας της Γαλλίας, μεταξύ των οποίων και η πρώην πρώτη κυρία της χώρας Κάρλα Μπρούνι.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε οργή, πέρυσι όταν περιέγραψε τον Ντεπαρντιέ ως «το καμάρι της Γαλλίας». Το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού, πάντως, εξετάζει τον ενδεχόμενο να αφαιρέσει από τον ηθοποιό το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...