309
Ο Κώστας Σημίτης επέστρεψε στην πολι | George Vitsaras / SOOC

Παρέμβαση Σημίτη για την στείρα αντιπολίτευση που ασκούν Τσίπρας και Γεννηματά

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2020, 12:29
Ο Κώστας Σημίτης επέστρεψε στην πολι
|George Vitsaras / SOOC

Παρέμβαση Σημίτη για την στείρα αντιπολίτευση που ασκούν Τσίπρας και Γεννηματά

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2020, 12:29

Με ένα άρθρο στα «Νέα Σαββατοκύριακο», ο Κώστας Σημίτης επέστρεψε εμφατικά στην πολιτική επικαιρότητα, καθώς σε αυτό εμφανίζεται να ασκεί κριτική τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο όμως και στη Φώφη Γεννηματά για τον τρόπο που επέλεξαν να ασκήσουν αντιπολίτευση με αφορμή το νέο lockdown, που ισχύει από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο τίτλος του άρθρου χαρακτηριστικός: «Αντιπολίτευση;». Και σε αυτό, ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την αντιπολίτευση, αξιωματική και ελάσσονα, ότι έχουν ακολουθήσει μια στείρα πολιτική άρνησης.

Είναι ένα άρθρο που έρχεται να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να επισημάνει κάποια πράγματα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής (και του ΠΑΣΟΚ).

«Οσον αφορά την επιδημία και το lockdown τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν παρουσίασαν ένα δικό τους σχέδιο με βάση διεθνή δεδομένα. Δεν εξήγησαν από την αρχή της πανδημίας ποια πολιτική θα έπρεπε να ακολουθηθεί με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τις υπάρχουσες εμπειρίες. Απλώς παρακολουθούν και αρνούνται», γράφει χαρακτηριστικά σε ένα σημείο του άρθρο του ο κ. Σημίτης.

Σε ένα άλλο, επισημαίνει τα λάθη της ρητορικής του κ. Τσίπρα: Γράφει: «Ενα παράδειγμα είναι οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το νέο lockdown και τα πολιτικά σχόλια που ακολούθησαν. Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης προσωποποιεί το θέμα. Θεωρεί ότι ο Πρωθυπουργός «δεν θέλει να βρεθεί στη δύσκολη θέση να υπάρχει αντίλογος… για τις παλινωδίες που οδήγησαν στο νέο lockdown». Ποια γεγονότα θεωρεί ως παλινωδία; Τον τουρισμό, τις καλοκαιρινές διακοπές;».

Ενώ σε ένα άλλο, επικρίνει την κυρία Γεννήματα, η οποία πρόσφατα (εδώ), κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «κάθε φορά που η κυβέρνηση ανατρέπει η ίδια τους αποτυχημένους (αυτο)σχεδιασμούς της, βγαίνει ο Πρωθυπουργός να το καλύψει, χρησιμοποιώντας ως ασπίδα τους επιστήμονες». Γράφει γι’ αυτό, με νόημα, ο κ. Σημίτης:

«Αλλο κόμμα της αντιπολίτευσης κατήγγειλε “τους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης που αποτυγχάνουν και τη χρησιμοποίηση ως ασπίδας τους επιστήμονες”. Ποιοι είναι οι “αυτοσχεδιασμοί” της κυβέρνησης δεν αναφέρεται»…

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...