221
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Μέλλον, στη Νέα Υόρκη | REUTERS/David Dee Delgado

Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Σύνοδο ΟΗΕ: Οι παγκόσμιες απειλές απαιτούν παγκόσμιες λύσεις

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2024, 20:48
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Μέλλον, στη Νέα Υόρκη
|REUTERS/David Dee Delgado

Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Σύνοδο ΟΗΕ: Οι παγκόσμιες απειλές απαιτούν παγκόσμιες λύσεις

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2024, 20:48

«Το παγκόσμιο συμφέρον ξεπερνά το μεμονωμένο συμφέρον» τόνισε το βράδυ της Κυριακής από το βήμα της Συνόδου του ΟΗΕ για το Μέλλον, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την σύντομη παρέμβασή του στη Σύνοδο, η οποία λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «υπάρχουν παγκόσμιες απειλές που απαιτούν παγκόσμιες λύσεις και το  Σύμφωνο για το Μέλλον αποτελεί σύμβολο της παγκόσμιας συναίνεσης».

Και πρόσθεσε:

«Έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι πριν να είναι πολύ αργά, πριν να φτάσουμε στην επόμενη πραγματική παγκόσμια κρίση. Μπορούμε να αναστρέψουμε ακόμα την καταστροφή». 

Η Ελλάδα αναμένεται να υποστηρίξει το Σύμφωνο για το Μέλλον στα Ηνωμένα Έθνη, που επικεντρώνεται στην ειρήνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την τεχνολογία και την παγκόσμια διακυβέρνηση, επαναβεβαιώνοντας τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Τα σημαντικά ραντεβού της Νέας Υόρκης

Για την Κυριακή, το πρόγραμμα του κ.Μητσοτάκη περιλαμβάνει ακόμα η επαφές με εβραϊκές οργανώσεις, συνάντηση με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, Ρόναλντ Λόντερ και συνάντηση με τον πρίγκιπα Διάδοχο του Κουβέιτ.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται, εξάλλου, να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία θα είναι η έκτη μέσα στους τελευταίους 15 μήνες. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις μέχρι ώρας πληροφορίες την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να εκτιμήσουν την πρόοδο των σχέσεων Αθήνας-Άγκυρας και να επιβεβαιώσουν τη βούληση για ήρεμα νερά σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...