231
| INTIMEnews

Παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Παρασκευόπουλος – Τα «καρφιά» για την εκλογή Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2023, 13:03
|INTIMEnews

Παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Παρασκευόπουλος – Τα «καρφιά» για την εκλογή Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2023, 13:03

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης Τσίπρα, Νίκος Παρασκευόπουλος, παραμένοντας ωστόσο –όπως ο ίδιος διευκρινίζει στο υστερόγραφο του κειμένου– ενεργός στον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς.

«Εκείνοι που έφυγαν ήταν οι άλλοι, δηλαδή η σημερινή ηγετική ομάδα που στέρησε την Ανανεωτική Αριστερά από την πυξίδα της και την ξεστράτισε μετά το 2018», σημείωσε με νόημα, σε άρθρο του στο news247, ο κ. Παρασκευόπουλος εξετάζοντας το ποιος απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τις αρχές και τις θέσεις του και σε ποιον ταιριάζει ο όρος «αποχωρήσας».

Στο κείμενο του κ. Παρασκευόπουλου ξεχωρίζει ο χαρακτηρισμός ως «κορυφαία πράξη απορρύθμισης και άλωσης ενός πολιτικού χώρου», του τρόπου ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, χωρίς, όπως υπογράμμισε ο πρώην υπουργός, στοιχειώδη εχέγγυα πολιτικής ταυτότητας  και με μόνο όρο να πληρωθεί ένα δίευρο…

«Τα υπόλοιπα, η εκλογή του κ. Κασσελάκη με τις απίθανες για την Αριστερά και αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις και τον εσωκομματικό αυταρχισμό, καθώς και η δημοσκοπική πτώση, ήταν απλώς τα απότοκα», κατέληξε στη σχετική αναφορά του ο κ. Παρασκευόπουλος.

Κλείνοντας, στο υστερόγραφο του άρθρου του, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης –από τους εμβληματικούς της αλήστου μνήμης Πρώτης Φοράς Αριστερά– έκρινε σκόπιμο να επισημάνει ότι «η αποχώρησή μου από το ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με πολλούς συντρόφους φίλους και φίλες, δεν αποτελεί διαζύγιο από τον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς, ούτε συνδέεται με πικρίες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...