205
Προετοιμασίες για την παρέλαση (φωτογραφία αρχείου) | George Vitsaras / SOOC

Παρελάσεις: Με μάσκα οι θεατές, χωρίς μάσκα οι παρελαύνοντες

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2021, 18:36
Προετοιμασίες για την παρέλαση (φωτογραφία αρχείου)
|George Vitsaras / SOOC

Παρελάσεις: Με μάσκα οι θεατές, χωρίς μάσκα οι παρελαύνοντες

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2021, 18:36

Υποχρεωτική θα είναι η μάσκα σε όλους όσοι παρακολουθούν τις παρελάσεις, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι θα είναι στοιχισμένοι και λόγω των αποστάσεων, δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκα.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση, εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση, να φορούν τις μάσκες τους.

Αυτά διευκρινίζει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, πάντως, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα,  η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση -εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση- να φορούν τις μάσκες τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...