175
O εκπρόσωπος του κομματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ στις δηλώσεις του τη Δευτέρα | YouTube/Anadolu

«Παράθυρο» πρόωρων εκλογών στην Τουρκία από τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2023, 09:06
O εκπρόσωπος του κομματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ στις δηλώσεις του τη Δευτέρα
|YouTube/Anadolu

«Παράθυρο» πρόωρων εκλογών στην Τουρκία από τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2023, 09:06

Στη σκιά του άρθρου του Politico για τις μεθοδεύσεις Ερντογάν προκειμένου να κρατηθεί πάση θυσία στην εξουσία, αλλά και της δημοσκοπικής κατάρρευσης του τούρκου προέδρου που εμφανίζεται να χάνει κατά κράτος απέναντι σε κάθε εν δυνάμει αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του 2023, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, άνοιξε διάπλατα «παράθυρο» πρόωρων εκλογών στην Τουρκία.

Και μάλιστα μία από τις «προτεινόμενες» ημερομηνίες φαίνεται να συμπίπτει με την (πιθανότερη) περίοδο των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, σε μία σύμπτωση με τη δική της σημασία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο Ομέρ Τσελίκ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στη γείτονα αρκετά νωρίτερα από ό,τι είναι προγραμματισμένο (18 Ιουνίου), στις 30 Απριλίου ή στις 14 Μαΐου.

«Θέλουμε να γίνουν οι εκλογές στις 18 Ιουνίου», είπε αρχικά ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ομως, πρόσθεσε, επειδή αυτή η ημερομηνία συμπίπτει με την περίοδο των θερινών διακοπών, όταν ο κόσμος ταξιδεύει, σκεφτόμαστε να μεταφέρουμε λίγο νωρίτερα την ημερομηνία.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...