574
|

«Παράθυρο» Οικονόμου για πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση για Κασιδιάρη

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2023, 21:58

«Παράθυρο» Οικονόμου για πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση για Κασιδιάρη

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2023, 21:58

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων, σε νομοθετικό επίπεδο, προκειμένου να μην καταστεί εφικτή η κάθοδος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, με αφορμή την εναλλαγή της ηγεσίας του «Εθνικού Κόμματος – Ελληνες», ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι «υπάρχει ένα επαρκές θεσμικό πλαίσιο», αναφερόμενος στην τροπολογία της κυβέρνησης που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο και η οποία δίνει τη δυνατότητα στον Αρειο Πάγο να απαγορεύσει σε εγκληματικές οργανώσεις να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών.

«Πολλές φορές μπορεί να χρειαστούν και κάποιες τεχνικές προσθήκες, εδώ είμαστε…» υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου. «Είμαστε σε εγρήγορση, οτιδήποτε θεσμικά χρειαστεί να συμπληρωθεί μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη που θα κλείσει η Βουλή, εδώ είμαστε να το κάνουμε» προσέθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει την πιθανή αναγκαιότητα μιας νέας νομοθετικής παρέμβασης και κατά τη διάρκεια του πρωινού briefing.

Το υπάρχον πλαίσιο επιτρέπει στο Ανώτατο Δικαστήριο να απαγορεύσει σε εγκληματικές οργανώσεις «να κατέβουν στην εκλογική διαδικασία, ακόμα και αν αυτές χρησιμοποιήσουν το οποιοδήποτε τρικ και επιστρατεύσουν πρώην δικαστικούς, που αποφασίζουν να γίνουν επικεφαλής οργανώσεως με στελέχη μαχαιροβγάλτες» δήλωσε ο κ. Οικονόμου, «φωτογραφίζοντας» τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο (Τάσο) Κανελλόπουλο, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ηλία Κασιδιάρη στην ηγεσία του κόμματος που ίδρυσε ο έγκλειστος χρυσαυγίτης.

«Δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις και η πραγματική ηγεσία κομμάτων που προσπαθούν να ξεγελάσουν και τη Δικαιοσύνη και την κοινωνία. Νομίζω ότι κανείς δεν είναι αφελής και κανείς δεν θα ξεγελαστεί» συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι μια «κυβέρνηση ηττημένων» αποτελεί καταστρατήγηση της λαϊκή εντολής. «Θα είναι μια κυβέρνηση που θα έχει την ετικέτα της συνεργασίας, άλλα τη συνταγή της παραλυσίας» επισήμανε, αναφερόμενος στην πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης μεταξύ των κομμάτων που δεν θα έχουν την πρωτιά στις προσεχείς εκλογές. Σύμφωνα με την Πειραιώς, ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει το σενάριο αυτό, ζυγίζοντας πιθανούς εταίρους και συμμάχους την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε ένα θετικό για τη ΝΔ αποτέλεσμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, προκειμένου να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της χώρας, όπως είπε.

«Εχουμε μπροστά μας εκλογές στις 21 Μαΐου, αυτές βλέπουμε μπροστά μας. Σε αυτές τις εκλογές ζητάμε ένα αποτέλεσμα που θα παίξει καθοριστικό ρόλο, ώστε σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να μπορεί να προκύψει σταθερή, αυτοδύναμη κυβέρνηση, που θα παίρνει γρήγορα και αποτελεσματικά αποφάσεις. Σχήματα με την ετικέτα της συνεργασίας μπορεί να είναι συνταγή παραλυσίας, με ατελείωτα παζάρια… Αυτοδύναμες κυβερνήσεις μπορούν να εγγυηθούν την καλύτερη προοπτική της χώρας» εξήγησε.

Συνέχισε αφήνοντας αιχμές τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και κατά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Εκείνοι που πιστεύουν στις συνεργασίες τι ακριβώς λένε; Οι μεν ντρέπονται να πουν ότι σε αυτό (το σχήμα) θα περιλαμβάνουν Βαρουφάκη, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι δε ντρέπονται να πουν ποιος θα είναι Πρωθυπουργός… Αν βγάλετε εσείς άκρη πείτε τό μου να βγάλω κι εγώ» σχολίασε ο κ. Οικονόμου, απευθυνόμενος στην παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη.

«Βασικότερο σενάριο είναι ότι η ΝΔ μπορεί να πετύχει συμπαγή αυτοδύναμη κυβέρνηση σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής» εκτίμησε ακολούθως. «Αν οι πολίτες πουν κάτι διαφορετικό σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, είμαστε εκεί, να ζυγίσουμε την απόφασή τους αυτή. Η ΝΔ είναι πυλώνας σταθερότητας, δεν είναι σκοπός μας να κυνηγούμε ατέρμονες εκλογικές διαδικασίες» αποσαφήνισε.

«Είναι πολύ σημαντική η κάλπη της 21η Μαΐου, όλα τα υπόλοιπα είναι λογικό άλμα, η 21η Μαΐου είναι η καθοριστική αναμέτρηση» επανέλαβε εμφατικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...