201
φωτ. αρχείου | INTIMEnews

Παράνομη κρίθηκε η απεργία-αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2024, 16:13
φωτ. αρχείου
|INTIMEnews

Παράνομη κρίθηκε η απεργία-αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2024, 16:13

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως έκανε γνωστό η ίδια η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, η απεργία-αποχή διαρκείας που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

«Το Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αγωγή μας και έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή διαρκείας που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων» αναφέρει η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, στη σχετική ανάρτησή της και προσθέτει:

«Συνεχίζουμε δυναμικά τις προσπάθειες για ένα καλύτερο δημόσιο, στο οποίο το ανθρώπινο δυναμικό του θα βελτιώνεται διαρκώς και το οποίο θα εξυπηρετεί καλύτερα τον πολίτη».

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ, σε ενημερωτικό της σημείωμα για την απόφαση, αναφέρει:

«Εκδόθηκε σήμερα, Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, η υπ’ αρ.228/2024 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών στην αγωγή κατά της αποχής από την αξιολόγηση ν. 4940/2022, η οποία κρίνει την απεργία-αποχή ως τυπικώς παράνομη, επειδή δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο υποχρέωση για γνωστοποίηση των αιτημάτων της τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, πριν από την κήρυξη της απεργίας, όπως επίσης και επειδή δεν τηρήθηκε η υποχρέωση για διεξαγωγή δημοσίου διαλόγου.

«Το δικαστήριο, αφού έκρινε την απεργία ως τυπικώς παράνομη, δεν προχώρησε στην εξέταση τυχόν λόγων για τον χαρακτηρισμό της απεργίας ως καταχρηστικής ή πολιτικής. Η απόφαση παράγει αποτελέσματα από την κοινοποίησή της, η οποία αναμένεται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...