332
Ο Τραμπ σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της ομιλίας του | REUTERS/Shannon Stapleton

Παραλογισμός: Μετά το μακελειό στο σχολείο Ρομπ ο Τραμπ ζητά «κι άλλα όπλα»!

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2022, 08:51
Ο Τραμπ σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της ομιλίας του
| REUTERS/Shannon Stapleton

Παραλογισμός: Μετά το μακελειό στο σχολείο Ρομπ ο Τραμπ ζητά «κι άλλα όπλα»!

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2022, 08:51

Δεν υπάρχει πια αμφιβολία. Ο Ντόναλντ Τραμπ, 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, εκφράζει ό,τι πιο σκοτεινό υπάρχει στην Αμερική, εκφράζει το «Κακό», το οποίο ο ίδιος, στις θρησκειολογικού τύπου ομιλίες του, λέει ότι θέλει να πολεμήσει.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά το αιματοκύλισμα στο σχολείο Ρομπ στο Ουβάλντε του Τέξας, όπου 19 παιδάκια δολοφονήθηκαν επειδή ένας 18χρονος μπήκε με το πολυβόλο του στην τάξη και άνοιξε πυρ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ανέβηκε στο βήμα της NRA, του λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής και ζήτησε τι; Ακόμα περισσότερα όπλα! Από το βήμα του συνεδρίου της NRA —της ένωσης που εμποδίζει κάθε νομοθέτηση για τον έλεγχο των όπλων στις ΗΠΑ— ο Τραμπ είπε ότι πρέπει να «οπλιστούν οι πολίτες» για να πολεμήσουν «το κακό στην κοινωνία μας» που, όπως έκρινε, ευθύνεται για το μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Τέξας.

Ο Ρεμπουμπλικανός πολιτικός εκφώνησε ομιλία στο συνέδριο της NRA που έγινε στο Χιούστον, στο Τέξας δηλαδή, όπου όπου σημειώθηκε η επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο 19 παιδιών και δύο δασκάλων.

«Η ύπαρξη του κακού στην κοινωνία μας δεν είναι λόγος για να αφοπλιστούν οι νομοταγείς πολίτες», είπε ο Τραμπ. «Η ύπαρξη του κακού είναι ο λόγος για να οπλιστούν οι νομοταγείς πολίτες», υποστήριξε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον διάδοχό του στον Λευκό Οίκο, τον Τζο Μπάιντεν, και το Δημοκρατικό Κόμμα ότι εκμεταλλεύονται πολιτικά «τα δάκρυα των οικογενειών που πενθούν», προσπαθώντας να ψηφίσουν νόμους κατά της οπλοκατοχής.

Στις εκκλήσεις για περιορισμό της οπλοκατοχής, οι Συντηρητικοί αντιπαραθέτουν το επιχείρημα της καλύτερης αντιμετώπισης των προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Ο μακελάρης ήταν ένας «παράφρων εκτός ελέγχου», τόνισε ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου και συμπλήρωσε: «Θα καεί στην κόλαση».

Ο Τραμπ ζήτησε επίσης αυξημένη φρούρηση στα αμερικανικά σχολεία, προτείνοντας την τοποθέτηση περιφράξεων με ανιχνευτές μετάλλων στις εισόδους, καθώς και την οπλοφορία των εκπαιδευτικών.

Νωρίτερα, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της NRA, ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ —ένα χαρακτηριστικό και φαιδρό δείγμα «τραμπισμού» στη Γερουσία και στην αμερικανική πολιτική σκηνή— ευρύτερα υποστήριξε ότι ο περιορισμός της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ θα οδηγούσε σε αύξηση της εγκληματικότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...