291
|

Παρακολουθήσεις: Προ ημερήσιας διάταξης την Παρασκευή – Δευτέρα η Εξεταστική

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2022, 16:07

Παρακολουθήσεις: Προ ημερήσιας διάταξης την Παρασκευή – Δευτέρα η Εξεταστική

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2022, 16:07

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, θα διεξαχθεί η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής:

Την  Τετάρτη 24 Αυγούστου συγκαλείται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη καθώς με τις πρόσφατες αλλαγές που επέφερε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απαιτείται η έγκριση του διορισμού του από τα μέλη της συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να εκφραστούν οι θέσεις και οι απόψεις των κομμάτων για την υπόθεση

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του Κινήματος, Νίκου Ανδρουλάκη, και ενδεχόμενες παράτυπες ενέργειες της ΕΥΠ την τελευταία τριετία.

Την Τρίτη 30 Αυγούστου ή την Τετάρτη 31 Αυγούστου ξεκινούν οι εργασίες της Ειτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την εξέταση της ίδιας υπόθεσης αλλά και για την διερεύνηση αντίστοιχων καταγγελιών που αφορούν την τελευταία δεκαετία (2012 – 2022).

ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» σε Εξεταστική – «Οχι» σε Δεμίρη – Βολές κατά του Εισαγγελέα ΑΠ

Oπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπερψηφίσει την πρόταση που κατέθεσε σήμερα το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ αντίθετα, δεν θα ψηφίσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την τοποθέτηση του πρέσβη Δεμίρη στην ΕΥΠ, ανεξάρτητα από τη διαδρομή και το κύρος του κ. Δεμίρη στο διπλωματικά σώμα και το υπουργείο Εξωτερικών.

Ομοίως ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλει και κατά της Δικαιοσύνης εκφράζοντας έντονο προβληματισμό -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- για τους χειρισμούς στο πεδίο της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...