244
Επιφυλακτικοί οι επιστήμονες για την έξοδο του Πάσχα | INTIMEnews

«Παρακινδυνευμένη η μαζική έξοδος για το Πάσχα»

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2021, 11:41
Επιφυλακτικοί οι επιστήμονες για την έξοδο του Πάσχα
|INTIMEnews

«Παρακινδυνευμένη η μαζική έξοδος για το Πάσχα»

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2021, 11:41

Επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο πλήρους ανοίγματος των διαπεριφερειακών μετακινήσεων το Πάσχα διατύπωσαν σε δηλώσεις τους στο Οpen τόσο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλογου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, όσο και η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα.

«Βλέπουμε μια σταθεροποίηση, αλλά η σταθεροποίηση αυτή παραμένει ψηλά. Ανθρωποι συνεχίζουν να χάνονται και να βρίσκονται στην Εντατική», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε για το πόσο πιθανό είναι «το Πάσχα στο χωριό»:

«Με τα στοιχεία που έχουμε σήμερα, δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια. Είναι εκνευριστικό, αλλά όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα, θα έχουμε εικόνα».

Αναφορικά με τη χρήση των self test, ο πρόεδρος του ΠΙΣ σημείωσε ότι πέρα από τα θετικά στοιχεία που έχουν φέρει, «το ερώτημα είναι τι γίνεται με εκείνους που έχουν αρνητικό τεστ. Αν, έστω και ελάχιστα, σταματήσουν να συμπεριφέρονται με προσοχή, τότε θα έχουμε διασπορά».

«Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να κουβεντιάσουμε για έξοδο Πάσχα», συμφώνησε και η Μίνα Γκάγκα. «Το άνοιγμα αυτό που γίνεται είναι λογικό. Και στην εστίαση, με περιορισμούς ενδεχομένως να είναι λογικό να γίνει άνοιγμα. Ομως μια μαζική έξοδος για το Πάσχα είναι παρακινδυνευμένη με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή».

Για μία ακόμη φορά, η κυρία Γκάγκα υπογράμμισε ότι ο μέσος όρος των νοσηλευομένων έχει πέσει. «Μπαίνουν στο νοσοκομείο σαραντάρηδες, πενηντάρηδες, ακόμα και τριαντάρηδες και εικοσάρηδες. Δεν μένουν συχνά, αλλά έρχονται. Αντίθετα, δεν βλέπουμε πια μεγάλους ανθρώπους που έχουν κάνει το εμβόλιο», τόνισε η καθηγήτρια, εκτιμώντας πως όταν ολοκληρωθεί και ο εμβολιαστικός κύκλος αυτής της ηλικιακής ομάδας, τα πράγματα θα βελτιωθούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...