409
Ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΕΟΔ Δημήτρης Φιλίππου | INTIMEnews

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ ανακοίνωσε την παραίτησή του αφού είχε λήξει η θητεία του

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2023, 09:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/10/2023 15.00
Ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΕΟΔ Δημήτρης Φιλίππου
|INTIMEnews

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ ανακοίνωσε την παραίτησή του αφού είχε λήξει η θητεία του

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2023, 09:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/10/2023 15.00

Την παραίτησή του ανακοίνωσε με ανάρτηση στο Facebook ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Δημήτρης Φιλίππου, εν μέσω προβλημάτων με την επάρκεια φαρμάκων στην αγορά, αλλά και πληροφοριών περί δυσαρέσκειας προς το πρόσωπό του από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας (χαρακτηριστικό άλλωστε ότι στην ανακοίνωση της παραίτησης απουσιάζει το όνομα του νυν υπουργού, Μιχαλη Χρυσοχοΐδη, με τον κ. Φιλίππου να επιλέγει να ευχαριστήσει μόνο τον πρώην υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια).

Αφορμή –ορθότερα «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για τον κ. Φιλίππου– η σχέση που φέρεται να είχε αναπτύξει με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, καθώς παράλληλα μεγάλωνε η δυσαρέσκεια και από εμπλεκόμενους στην αλυσίδα του φαρμάκου για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΦ και ειδικά για τη διαχείριση του  μείζονος θέματος των ελλείψεων στα φάρμακα.

Στο ίδιος μήκος κύματος, οι καταγγελίες από τους εκπροσώπους των φαρμακαποθηκών ότι «ο ΕΟΦ δεν δρα προς όφελος της δημόσιας υγείας, αλλά  προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, που επιδιώκουν τον αφανισμό των φαρμακαποθηκών».

Στα αξιοσημείωτα, ότι ο κ. Φιλίππου ανακοίνωσε την παραίτησή του ενώ η θητεία του στην προεδρία του ΕΟΦ έχει λήξει από τις 30 Σεπτεμβρίου και όπως είχε γίνει σαφές, δεν επρόκειτο να ανανεωθεί.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο ίδιος ο κ. Φιλίππου αναφέρει συγκεκριμένα:

«Μετά από μία ολοκληρωμένη θητεία και δύο παρατάσεις και θεωρώντας ότι το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει υπέβαλα εχθές αργά το βράδυ την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό από τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ και επιστρέφω στα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα και την χειρουργική που τόσο αγαπώ!

Σε αυτό το ταξίδι που κράτησε τέσσερα χρόνια πολλά πράγματα επιτεύχθηκαν και ουσιαστικές αλλαγές και τομές έγιναν. Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη και τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Κικίλια για την εμπιστοσύνη τους και τη δυνατότητα που μου παρείχαν να υπηρετήσω τη χώρα από τη θέση του προέδρου του πιο ιστορικού και συμβολικού οργανισμού στο χώρο της υγείας, αλλά ταυτόχρονα να συμμετάσχω σε σημαντικούς θεσμούς όπως η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και το ΚΕΣΥ. Οφείλω να παρουσιάσω το έργο που πραγματοποιήθηκε αυτά τα τέσσερα χρόνια και αυτό θα γίνει σύντομα.

Προς το παρόν να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στον ΕΟΦ για τη σημαντικής τους βοήθεια και τον επαγγελματισμό, τους συλλόγους ασθενών και τις Φαρμακευτικές Εταιρείες για την άριστη συνεργασία που που είχαμε προκειμένου να δώσουμε λύσεις σε σημαντικά θέματα δημόσιας και ατομικής υγείας και φυσικά όλους εκείνους τους φορείς, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες με τους οποίους συνεργαστήκαμε στη βάση αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού με στόχο την προαγωγή της υγείας στη χώρα μας!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...