272
Σύμφωνα με πληροφορίες, διάδοχος του Θεοκλή Ζαούτη (στη φωτογραφία) θα είναι ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας | INTIMEnews

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2023, 12:09
Σύμφωνα με πληροφορίες, διάδοχος του Θεοκλή Ζαούτη (στη φωτογραφία) θα είναι ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
|INTIMEnews

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2023, 12:09

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), υπέβαλε στον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης.

Αφορμή για την παραίτηση Ζαούτη (η οποία και έγινε δεκτή) φέρεται να ήταν απόφαση τοποθέτησης διευθύνοντος συμβούλου στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΔΥ – θέση την οποία και ανέλαβε προ ημερών ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Στέλιος Ορφανός (προσωρινός διορισμός εν αναμονή διαδικασίας με διαγωνισμό).

Ο Θεοκλής Ζαούτης ήταν πρόεδρος του ΕΟΔΥ από τον Οκτώβριο του 2021, όταν είχε διαδεχθεί τον Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Νέος πρόεδρος του Οργανισμού, κατά πληροφορίες, αναμένεται να αναλάβει ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Με αφορμή διαρροές περί δυσαρέσκειας του κ. Ζαούτη για παραγκωνισμό του και περί κόντρας που είχε με την αναπληρώτρια Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν:

«Η αντικατάσταση Ζαούτη είχε δρομολογηθεί προ της πλημμύρας στη Θεσσαλία και χθες ανακοινώθηκε εσωτερικά η νέα σύνθεση του ΔΣ ΕΟΔΥ. Μάλιστα είχε προηγηθεί πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Υπ. Υγείας με αλλαγές στη δομή του οργανισμού.

»Η αναπληρώτρια υπουργός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πεδίο με το νέο Πρόεδρο Χ. Χατζηχριστοδούλου, καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος προΐστατο μέχρι πρότινος του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μάλιστα, το Εργαστήριο αυτό αποτελεί και Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ και έχει προσωπικό του ΕΟΔΥ επί μονίμου βάσεως στο εργαστήριο.

»Η αναπληρώτρια υπουργός συνεργάζεται τόσο με τον κ. Χατζηχριστοδούλου, όσο και με τους επικεφαλής του εργαστηρίου, αλλά και τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που συνδράμουν στο έργο της επιδημιολογικής επιτήρησης στην περιοχή.

»Ο κ. Ζαούτης δήλωσε παραίτηση λίγες ώρες πριν από τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, που επρόκειτο να γίνει σήμερα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...