284
Ο Ματ Χάνκοκ σε πιο ανέμελες στιγμές, στις αρχές Ιουνίου, χαιρετώντας τους φωτογράφους καθώς αποχωρεί από το BBC | REUTERS/Henry Nicholls

Παραιτήθηκε ο Ματ Χάνκοκ

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2021, 22:43
Ο Ματ Χάνκοκ σε πιο ανέμελες στιγμές, στις αρχές Ιουνίου, χαιρετώντας τους φωτογράφους καθώς αποχωρεί από το BBC
| REUTERS/Henry Nicholls

Παραιτήθηκε ο Ματ Χάνκοκ

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2021, 22:43

Ηταν το πρόσωπο της Βρετανίας στη μάχη κατά της Covid-19, είδε τη χώρα του να θρηνεί τους περισσότερους ανθρώπους από κάθε άλλη στην Ευρώπη, αλλά δεν παραιτήθηκε για αυτό. Ο Ματ Χάνκοκ παραιτήθηκε το Σάββατο επειδή φιλούσε τη σύμβουλό του στο γραφείο του, παραβιάζοντας τους κανόνες περί social distancing.

Ο Χάνκοκ έμεινε σχεδόν τρία χρόνια στο υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Είχε διοριστεί από την Τερέζα Μέι και ο Μπόρις Τζόνσον τον κράτησε. Και τελικά, παρά τους 128.000 νεκρούς από την πανδημία εξαιτίας της απροθυμίας της κυβέρνησης να λάβει εγκαίρως περιοριστικά μέτρα την άνοιξη του 2020, αναγκάστηκε να φύγει για μια εξωσυζυγική σχέση εν μέσω μιας καραντίνας σε αποδρομή: ο Χάνκοκ πιάστηκε από κάμερες να φιλάει στις 6 του περασμένου Μαΐου την Τζίνα Κολαντάντζελο, σύμβουλό του στο υπουργείο, ενώ ο ίδιος είναι παντρεμένος με την Μάρθα Χάνκοκ, με την οποία έχει και τρία παιδιά.

Οι σκανδαλοθηρικές εφημερίδες κατήγγειλαν την παραβίαση των κανόνων —μέτρων που το ίδιο το υπουργείο του Χάνκοκ είχε θεσπίσει—, όμως ουσιαστικά η υπόθεση είχε ενδιαφέρον λόγω του «love affair». Από την ημέρα που αποκαλύφθηκε εξάλλου, από τη Sun, η Μάρθα Χάνκοκ πολιορκείται από τα βρετανικά ΜΜΕ ως απατημένη σύζυγος.

Η Μάρθα Χάνκοκ, με το σκυλί της, επιστρέφει στο σπίτι της στο Λονδίνο, με τους φωτογράφους να την πολιορκούν (REUTERS/Henry Nicholls)

Το βράδυ του Σαββάτου η Ντάουνινγκ Στριτ έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Χάνκοκ προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Τη θέση του Χάνκοκ θα αναλάβει ο Σατζίντ Τζάβιντ, πρώην υπουργός Οικονομικών. Την ανακοίνωση έκανε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζάβιντ παραιτήθηκε πέρσι από την κυβέρνηση αφού αρνήθηκε να αποπέμψει τους πολιτικούς συμβούλους του, όπως του είχε ζητήσει ο Τζόνσον.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...