323
Ο Φιλ Χόγκαν σε ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2019 | REUTERS/Yves Herman/File Photo

Παραιτήθηκε ο επίτροπος Εμπορίου Φιλ Χόγκαν – παρακάθισε σε πολυπληθές δείπνο

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 10:02
Ο Φιλ Χόγκαν σε ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2019
|REUTERS/Yves Herman/File Photo

Παραιτήθηκε ο επίτροπος Εμπορίου Φιλ Χόγκαν – παρακάθισε σε πολυπληθές δείπνο

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 10:02

Την παραίτησή του από τη θέση του Επιτρόπου Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη ο Φιλ Χόγκαν, μετά τις κατηγορίες για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας στην Ιρλανδία, όταν παρευρέθηκε σε επίσημο δείπνο με πολλούς καλεσμένους.

«Είχε γίνει ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι η διαμάχη σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Ιρλανδία μετατρεπόταν σε περισπασμό από την εργασία μου ως Επίτροπος της ΕΕ και θα υπονόμευε τη δουλειά μου τους επόμενους κρίσιμους μήνες», δήλωσε ο Χόγκαν σε ανακοίνωσή του.

«Είναι σημαντικό να δηλώσω ότι δεν παραβίασα κανένα νόμο» ανέφερε ο Χόγκαν, αν και παραδέχτηκε ότι θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει πιο αυστηρά τους κανόνες.

Εξέφρασε ακόμη τη λύπη του γιατί «το ταξίδι μου στην Ιρλανδία, τη χώρα για την οποία ήμουν τόσο υπερήφανος να εκπροσωπώ ως δημόσιος υπάλληλος για το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής μου, προκάλεσε τέτοια ανησυχία και αναστάτωση.

» Πάντα προσπαθούσα να ακολουθήσω όλους τους σχετικούς κανονισμούς COVID-19 στην Ιρλανδία και κατάλαβα ότι ακολούθησα όλες τις σχετικές Οδηγίες για τη δημόσια υγεία, ιδίως μετά την επιβεβαίωση του αρνητικού τεστ για τον COVID-19. Επαναλαμβάνω την ειλικρινή συγγνώμη μου προς τον ιρλανδικό λαό για τα λάθη που έκανα κατά την επίσκεψή μου. Ο ιρλανδικός λαός έχει καταβάλει απίστευτες προσπάθειες για τον περιορισμό του κορονοϊού και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να υποστηρίζει εσάς και όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για να νικήσει αυτήν την τρομερή πανδημία».

Ο Φιλ Χόγκαν παραβρέθηκε σε δείπνο, μαζί με άλλα 80 άτομα (πολλά από τα οποία σημαίνοντα πρόσωπα), στις 19 Αυγούστου. Στη χώρα είχε φτάσει στις 31 Ιουλίου. Αργότερα μετακινήθηκε προς την κατοικία του, ενώ στις 5 Αυγούστου, όπως είχε πει, υποβλήθηκε σε τεστ για Covid-19, το οποίο ήταν αρνητικό.

Οπως είχε εξηγήσει, το αρνητικό τεστ δεν τον υποχρέωνε σε αυτοαπομόνωση. Ωστόσο, οι επίσημες οδηγίες του ιρλανδικού υπουργείου Υγείας καλούν σε περιορισμό των κινήσεων για 14 ημέρες μετά την άφιξη από μη ασφαλή χώρα. Το αρνητικό τεστ δεν συντομεύει τη διαρκεια του περιορισμού κινήσεων, λένε οι επίσημες οδηγίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...