577
Η Ελενα Ακρίτα μιλάει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (φωτ. αρχείου) | Dimitris Kapantais / SOOC

Παραίτηση της Ακρίτα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ… για τα μάτια του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2024, 15:28
Η Ελενα Ακρίτα μιλάει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (φωτ. αρχείου)
|Dimitris Kapantais / SOOC

Παραίτηση της Ακρίτα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ… για τα μάτια του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2024, 15:28

Την παραίτησή της από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε η Ελενα Ακρίτα μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις πρόσφατες αναρτήσεις της στο Facebook. Ωστόσο η παραίτησή της δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της ΚΟ Νίκο Παππά, όπως ενημέρωσε η ίδια.

Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε με ανάρτηση της βουλευτή και δημοσιογράφου το βράδυ της Πέμπτης.

Εχοντας μόλις σχολιάσει δημοσκόπηση της βραδιάς συνοδευόμενη από μια φωτογραφία στην οποία φαινόταν η πισίνα της κατοικίας της, η κυρία Ακρίτα προσέθετε σε σχόλιο κάτω από το post:

«Και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω, δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία».

Το σχόλιο προκάλεσε δεκάδες αρνητικά σχόλια στα social media αλλά και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που «μαρτυρά» και η ιδιαίτερα επικριτική για την κυρία Ακρίτα ανάρτηση του πρώην εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Στέργιου Καλπάκη.

«Πολιτική μόνο για πλούσιους, διότι όσοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κλέφτες. Αυτό μας λέει ωμά, κυνικά και χωρίς καν τα προσχήματα, η κυρία Ελενα Ακρίτα. Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις (…) Αλλά αυτοί είναι οι υποστηρικτές του κύριου Κασσελάκη, αυτή την αντίληψη θέλουν να εγκαθιδρύσουν στο κόμμα μας» έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Καλπάκης.

Η βουλευτής επιχείρησε να ανασκευάσει προτάσσοντας όχι τη «συγγνώμη» της, αλλά το γεγονός ότι λανθασμένα απέδωσε την επίμαχη φράση στον… Βλαντίμιρ Λένιν.

«Θα ήθελα να διορθώσω κάτι που έγραψα χτες. Η φράση “μη φοβάσαι τον χορτασμένο, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι” αποδίδεται εσφαλμένα στον Λένιν. Λάθος. Λάθος που έχουμε κάνει πολλοί, κι εγώ ανάμεσα τους παραπάνω από μια φορά. Ο Λένιν δεν θα είχε γράψει ποτέ κάτι τόσο απαξιωτικό κι εγώ όφειλα να το έχω αξιολογήσει και διασταυρώσει. Ειλικρινά λυπάμαι» έγραψε, ανάμεσα σε άλλα, η κυρία Ακρίτα το πρωί της Παρασκευής.

Σε συνέχεια των παραπάνω η Ελενα Ακρίτα ενημέρωσε πως απέστειλε επιστολή παραίτησης στον κ. Παππά.

Ο τελευταίος δεν αποδέχθηκε την παραίτηση και η ίδια «προχωρά στη ζωή» (ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ), όπως το έθεσε.

Το σχετικό post από την κυρία Ακρίτα: «Παρά το γεγονός ότι ζήτησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Εστειλα σχετική επιστολή στον πρόεδρο της ΚΟ θέτοντας την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος. Ο Νίκος Παππάς δεν αποδέχτηκε την παραίτηση μου, εκτιμώντας πως, στην προκειμένη περίπτωση, η δημόσια παραδοχή, αναγνώριση και ανασκευή είναι αρκετή. Ετσι προχωρώ στη ζωή. Με σωστά, με λάθη, πάντα με γνώμονα το αξιακό μου σύστημα και τη συνείδησή μου».

Το όλο γεγονός μάλλον έχει να πει πολλά για την αξιωματική αντιπολίτευση. Στο τέλος, όμως, και εκτός του όποιου παρασκηνίου, φαίνεται πως πρυτάνευσε η λογική να μην αποδυναμωθεί περαιτέρω η ήδη αποψιλωμένη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Επικροτεί ο Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης, εκ των διεκδικητών της προεδρίας του κόμματος, έκρινε πως ο Νίκος Παππάς «έπραξε ορθά», γιατί τα όσα προηγήθηκαν «δεν είναι λόγος παραίτησης».

Ο βουλευτής έκανε αυτό το σχόλιο στο προφίλ της κυρίας Ακρίτα «χωρίς καλημέρα», καθώς η δεύτερη του την είχε «κόψει» προσφάτως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...