535
| SOOC

Παραιτήσεις έξι υπουργών ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2022, 11:09
|SOOC

Παραιτήσεις έξι υπουργών ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2022, 11:09

Παραιτήσεις όχι ενός, ούτε δύο, αλλά έξι (!) μελών της κυβέρνησης ζήτησε την Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ, για το χάος που προκλήθηκε στην Αττική με την κακοκαιρία «Ελπίς». Ξεχνώντας ότι σε τραγωδίες όπως το Μάτι, επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παραίτηση υπήρξε με το ζόρι μία (του Νίκου Τόσκα) και αυτή μετά από ημέρες και χωρίς μία συγγνώμη —«δεν έγινε κάτι λάθος» είχε πει—, από την Κουμουνδούρου κατηγόρησαν τον Πρωθυπουργό ως «εξαφανισμένο» και επιχείρησαν να υποδαυλίσουν το πολιτικό κλίμα, ενώ ακόμα τα προβλήματα στο Λεκανοπέδιο δεν έχουν λυθεί.

«Μετά από δύο ημέρες silver alert για τον κ. Μητσοτάκη για το χάος που δημιούργησε το επιτελικό του κράτος, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο το ελάχιστο που θα περίμεναν οι πολίτες είναι να σταματήσει να κρύβει τις ευθύνες του πίσω από επιθέσεις σε άλλους, μέχρι και στους πολίτες, και να ζητήσει τις παραιτήσεις» υπουργών, τόνισαν από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή τους, λίγο πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου ο κ. Μητσοτάκης επρόκειτο να αναφερθεί στα της κακοκαιρία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαρίθμησε τους υπουργούς των οποίων ζητά τις παραιτήσεις: O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου «που έφτασε να τα βάλει μέχρι και με τους μετεωρολόγους για να δικαιολογήσει το μπάχαλο». Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, «της χρυσής μεταγραφής που έκανε προσωπικά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης για την πολιτική προστασία, μετά το φιάσκο των πυρκαγιών του καλοκαιριού ο οποίος κατάφερε το πρωτοφανές να κλείσουν όλες οι κεντρικές λεωφόροι της Αθήνας από τα πρώτα χιόνια, αφήνοντας χιλιάδες οδηγούς για ώρες στο έλεος της κακοκαιρίας». Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής «αρχιτέκτονα του χάους στις Μεταφορές και βασικού υπευθύνου της ταλαιπωρίας δεκάδων χιλιάδων επιβατών σε Ηλεκτρικό, Προαστιακό και τρένα». Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας «που τρεις μέρες μετά έχει αφήσει ολόκληρες περιοχές της Αττικής χωρίς ρεύμα και θέρμανση» και, τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης «για την “άψογη” λειτουργία του κρατικού μηχανισμού», όπως ανέφεραν ειρωνικά.

«Επειδή ωστόσο είναι πάρα πολλοί και θα μείνει χωρίς υπουργικό συμβούλιο, προτείνουμε στον εξαφανισμένο κ. Μητσοτάκη να τους πάρει όλους μαζί και να φύγουν μια ώρα αρχύτερα, μήπως και ανασάνει η χώρα», συμπλήρωσαν από την Κουμουνδούρου.

ΚΙΝΑΛ: «Αδειανό πουκάμισο» το υπουργείο Στυλιανίδη

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, η τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας, Τόνια Αντώνιου σημείωσε ότι η δημιουργία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αποδείχθηκε «αδειανό πουκάμισο», τόσο στη κακοκαιρία «Μπάλλος», όσο και τώρα στην «Ελπίδα».

Στη δήλωσή της τονίστηκε χαρακτηριστικά ότι «τρίτωσε το κακό» στην αποτυχημένη διαχείριση των φυσικών φαινομένων, καθώς ο εγκλωβισμός χιλιάδων πολιτών στην Αττική Οδό σχεδόν για δύο 24ωρα, η διακοπή ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά, η απίστευτη ταλαιπωρία των ταξιδιωτών με τρένα ή αεροπλάνα και η χαοτική κατάσταση, αντιμετωπίζονται με την εξαγγελία γενικής αργίας.

«Η κυβέρνηση και ο κρυπτόμενος Πρωθυπουργός, επιχειρώντας να αποποιηθούν τις ευθύνες τους, μεταθέτουν τα αποτελέσματα της δικής τους ανεπάρκειας, είτε στους μετεωρολόγους, λέγοντας ότι δήθεν δεν τους ενημέρωσαν έγκαιρα, είτε στην ιδιωτική εταιρεία της Αττικής Οδού» ανέφερε και επεσήμανε: «Αλλο ζήτημα είναι οι δεδομένες ευθύνες μιας εταιρείας και άλλο οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού, σωστού συντονισμού και έγκαιρων παρεμβάσεων».

Κατέληξε δε, υπογραμμίζοντας: «Τελικά, ένα διχίλιαρο και μια συγγνώμη ενός υπουργού, δεν επαρκούν για να καταλαγιάσει η οργή του κόσμου, ούτε για να κρύψουν την ανεπάρκεια μιας ολόκληρης κυβέρνησης και τις ευθύνες του Πρωθυπουργού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...