565
| Dimitris Kapantais / SOOC

Παππάς για Κασσελάκη: Θα πάει στη ΔΕΘ ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ… αν δεν έχει εκπέσει

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2024, 19:30

Παππάς για Κασσελάκη: Θα πάει στη ΔΕΘ ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ… αν δεν έχει εκπέσει

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2024, 19:30

Αίσθηση προκάλεσε η φράση που χρησιμοποίησε ο Νίκος Παππάς στη συνέντευξή του το πρωί της Τετάρτης στο Mega, όταν αναφέρθηκε στην παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στη ΔΕΘ, καθώς είπε πως ο πρόεδρος του κόμματος «προφανώς» θα είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην Εκθεση, εφόσον «δεν έχει εκπέσει», σε μία ακόμη επιβεβαίωση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε βαθιά κρίση.

Κληθείς να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα για τα εσωκομματικά, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Σαββατοκύριακο, όπου αναμένεται να υπάρξει κλιμάκωση ανάμεσα στα αντίπαλα στρατόπεδα. Ο κ. Παππάς δεν προέβη σε κάποια εκτίμηση ως προς αυτό, ωστόσο άφησε να εννοηθεί πως όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά:

«Συμφωνώ με τη διεξαγωγή Κ.Ε. το Σαββατοκύριακο που θα είναι ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Πιστεύω πως θα εκπλαγεί θετικά ο προοδευτικός κόσμος από τις προτάσεις μας στη ΔΕΘ. Ο κ. Κασσελάκης, αν δεν έχει εκπέσει, προφανώς θα είναι στη ΔΕΘ ως πρόεδρος του κόμματος».

Υπενθυμίζεται πως για να «περάσει» πρόταση μομφής κατά του προέδρου απαιτούνται 151 ψήφοι στην Κεντρική Επιτροπή, σύμφωνα με το Καταστατικό.

Θεωρείται, δε, ότι περί τα 110-120 μέλη της Κ.Ε. είναι του κλίματος των «87» και του Αλέξη Τσίπρα, με περίπου 30 ακόμη να πρόσκεινται στην πλευρά Πολάκη – τα μαθηματικά δείχνουν δηλαδή ότι βγαίνουν τα «κουκιά» για να εκπέσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αξίζει να αναφερθεί πως κατά τον κ. Παππά «δεν υπήρξε καμία προσκηνιακή ή παρασκηνιακή συνεννόηση» μεταξύ της ηγεσίας και του Παύλου Πολάκη, ο οποίος επανήλθε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη – παραμένει ασαφές αν ο τελευταίος (παρα)καλεί και πάλι τον κρητικό βουλευτή να μη στραφεί εναντίον του, όπως έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι θα πράξει.

«Εξέτισε μια ποινή, και νομίζω πως καλώς επανήλθε ο Παύλος Πολάκης. Ο Πολάκης δεν χρησιμοποίει χαρακτηρισμούς στις δημόσιες τοποθετήσεις του, είναι χρήσιμο στέλεχος για την Αριστερά και τη χώρα. Εχει βγάλει στη δημοσιότητα πολλαπλές υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Αδικεί τον εαυτό του και την παράταξη όταν διανθίζει τις δημόσιες τοποθετήσεις του με χαρακτηρισμούς» περιορίστηκε να δηλώσει σχετικά ο κ. Παππάς.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην –αιφνιδιαστική– πρόταση Κασσελάκη για αλλαγή ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι πρέπει να μας απασχολήσει αυτό στο Συνέδριό μας. Οι αλλαγές στο καταστατικό είναι πιο ουσιώδες θέμα. Ενα κόμμα που παλεύει απλώς να αλλάζει το όνομά του αλλά κρατάει τις δομές του ίδιες, ενδεχομένως να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες. Θα προτιμούσα στη δημόσια συζήτηση να κυριαρχήσουν ο αναγκαίες αλλαγές» σημείωσε.

Ο Νίκος Παππάς μίλησε και για άλλα πρόσωπα που βρέθηκαν στην κορυφή της εσωκομματικής επικαιρότητας.

«Κατά την άποψή μου δεν θα διαγραφεί ο Χρήστος Σπίρτζης, έχει εντελώς λανθασμένη τακτική και διαφωνώ βαθιά με κάποιες απόψεις του» είπε για τον πρώην υπουργό, ο οποίος καλείται από την Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής (ουσιαστικά επειδή άσκησε κριτική στην ηγεσία).

Για την Αθηνά Λινού είπε πως «δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για τη διαχείριση δημοσίου χρήματος. Ηρθαν πράγματα στη δημοσιότητα» για τη βουλευτή, πρόσθεσε, αναφερόμενος στις καταγγελίες Πολάκη.

Τέλος, για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εμφανίζεται να βρίσκεται πίσω από το ισχυρό αντικασσελακικό μπλοκ, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεών του σχολίασε: «Αν θέλει ο κ. Τσίπρας να πει κάτι, το λέει. Είναι ο ιστορικός ηγέτης της παράταξης, είναι περιουσία για την παράταξη και τη χώρα. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται το όνομά του επί ματαίω».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...