265
Ο πάπας στο αεροπλάνο της επιστροφής από τον Καναδά έδωσε συνέντευξη Τύπου | Divisione Produzione Fotografica/Handout via REUTERS

Πάπας Φραγκίσκος: Η αλλαγή ποντίφικα δεν είναι ταμπού

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2022, 19:44
Ο πάπας στο αεροπλάνο της επιστροφής από τον Καναδά έδωσε συνέντευξη Τύπου
|Divisione Produzione Fotografica/Handout via REUTERS

Πάπας Φραγκίσκος: Η αλλαγή ποντίφικα δεν είναι ταμπού

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2022, 19:44

Ο Πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε ότι μπορεί να έρθει σύντομα η στιγμή που θα πρέπει να σκεφτεί να αποχωρήσει από τον παπικό θρόνο αν η υγεία του δεν του επιτρέπει να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.

Επιστρέφοντας από το ταξίδι του στον Καναδά, μίλησε στους δημοσιογράφους στο αεροσκάφος, και είπε ότι παρά τα πολύωρα κουραστικά καθήκοντά του στη διάρκεια της επίσκεψης, δεν είχε αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα.

Ο 85χρονος ποντίφικας τόνισε  ότι προς το παρόν σκοπεύει να συνεχίσει στη θέση του και ότι θα τον καθοδηγήσει ο Θεός για το πότε πρέπει να σταματήσει -αν σταματήσει, όπως ανέφερε το BBC.

«Δεν είναι καταστροφή να αλλάξει ο πάπας, δεν είναι ταμπού. Η πόρτα της αποχώρησης είναι ανοιχτή είναι μία αποδεκτή επιλογή. Αλλά μέχρι σήμερα, δεν έχω χτυπήσει αυτή την πόρτα. Δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να σκεφτώ για αυτή την πιθανότητα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε δύο ημέρες αποκλείεται να αρχίσω να το σκέφτομαι», είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεγαλύτερο μέρος της επίσκεψής του στον Καναδά, ο πάπας καθόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στο γόνατο.

«Το ταξίδι ήταν έντονο. Δεν νομίζω ότι μπορώ να συνεχίσω να ταξιδεύω με τον ίδιο ρυθμό στην ηλικία και με το πρόβλημα στο γόνατο. Είτε πρέπει να περιορίσω τον εαυτό μου για να συνεχίσω να υπηρετώ την Εκκλησία ή πρέπει να σκεφτώ την πιθανότητα να αποσυρθώ.

Ο πάπας πρόσθεσε ότι θέλει να επισκεφθεί την Ουκρανία, αλλά πρέπει πρώτα να συμβουλευτεί τους γιατρούς του.

Τόνισε επίσης στους δημοσιογράφους, ότι «μία εκκλησία που δεν εξελίσσεται, είναι μία εκκλησία που οπισθοδρομεί», αναφερόμενος στην «παραδοσιακή» πτέρυγα της Καθολικής Εκκλησίας, που πολύ θα χαιρόταν αν αποσυρόταν ο πάπας Φραγκίσκος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...