184
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην 50η Καθολική Κοινωνική Εβδομάδα στην Τεργέστη | REUTERS/Alessandro Garofalo

Πάπας Φραγκίσκος εναντίον λαϊκισμού

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2024, 17:37
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην 50η Καθολική Κοινωνική Εβδομάδα στην Τεργέστη
| REUTERS/Alessandro Garofalo

Πάπας Φραγκίσκος εναντίον λαϊκισμού

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2024, 17:37

Με ανοιχτές τις κάλπες του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, και μόλις έναν μήνα μετά  την άνοδο των λαϊκιστικών κομμάτων στην Ευρωβουλή, ο πάπας Φραγκίσκος κατήγγειλε τις λαϊκιστικές πολιτικές, προειδοποιώντας πως η δημοκρατία έχει κλονιστεί σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Ο 87χρονος ποντίφικας έκανε αυτές τις δηλώσεις από την Τεργέστη, στη βορειοανατολική Ιταλία, όπου βρίσκεται, στο τέταρτο κατά σειρά ταξίδι του εντός εντός ιταλικών συνόρων, τους τελευταίους δύο μήνες περίπου.

Στην ομιλία του στην 50η Καθολικής Εβδομάδας για Κοινωνικά Θέματα, ο Φραγκίσκος είπε πως πολλοί άνθρωποι νιώθουν αποκλεισμένοι από τη δημοκρατία, ενώ «φτωχοί και τους ευάλωτοι έχουν αφεθεί να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους».

Η Δημοκρατία σε κρίση

Ο ρεπικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τόνισε ότι η κρίση της Δημοκρατίας πλήττει διάφορα έθνη και ότι είναι σημαντικό να διδαχθούν τα παιδιά τη σημασία των δημοκρατικών αξιών, προειδοποιώντας πως η «αδιαφορία είναι ένας καρκίνος της δημοκρατίας».

Αργότερα, στο κήρυγμα, ο Πάπας κατήγγειλε τον διάσπαρτο εφησυχασμό απέναντι στην κοινωνική αδικία.

«Γιατί δεν σκανδαλιζόμαστε μπροστά στο ανεξέλεγκτο κακό, τον εξευτελισμό της ζωής, τα εργασιακά προβλήματα, τα βάσανα των μεταναστών; Γιατί παραμένουμε απαθείς και αδιάφοροι στις αδικίες του κόσμου;», αναρωτήθηκε

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...