343
Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην Ηγουμενίτσα | Facebook/ George A. Papandreou

Παπανδρέου: «Τα συμφέροντα μάς ανέτρεψαν – το έργο μας είναι ανολοκλήρωτο»

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2021, 21:02
Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην Ηγουμενίτσα
|Facebook/ George A. Papandreou

Παπανδρέου: «Τα συμφέροντα μάς ανέτρεψαν – το έργο μας είναι ανολοκλήρωτο»

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2021, 21:02

Τη στήριξη των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου για να «ξανασηκωθεί ο πράσινος ήλιος πάνω από την Ελλάδα» ζήτησε ο πρώην βουλευτής Αχαΐας και υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Παπανδρέου από την Ηγουμενίτσα, όπου βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στα πλαίσια της προεκλογικής περιοδείας που πραγματοποίησε στην Ήπειρο.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην Πρωθυπουργός έκανε εκτενείς αναφορές στο ΠΑΣΟΚ από την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, έως και σήμερα, και στην παρακαταθήκη που άφησε η Φώφη Γεννηματά, «μια αξιοσύνη που εκφράζει και τους βαθύτερους πόθους και αξίες του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Όπως επεσήμανε το ertnews.gr, ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε της πολιτικής που άσκησε ως πρωθυπουργός την περίοδο 2010-2021 σημειώνοντας πως το το ΠΑΣΟΚ κράτησε όρθια την Ελλάδα όταν βρισκόταν αντιμέτωπη με τη χρεωκοπία, για την οποία ευθύνεται η προηγούμενη διακυβέρνηση 2004-2009 της ΝΔ και του Κ. Καραμανλή.

Και μάλιστα υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ την περίοδο εκείνη έπραξε το πατριωτικό του καθήκον: «Το κάναμε πατριωτικά», σημείωσε. «Κρατήσαμε τη χώρα όρθια. Ήταν περισσότερες οι θυσίες του ελληνικού λαού από ό,τι χρειάζονταν, γιατί είχαμε απέναντί μας όχι μόνο τις αγορές, αλλά και μια Ευρώπη, που δεν ήταν αλληλέγγυα και που αναγκαστήκαμε να πιέσουμε πάρα πολύ και να παλέψουμε για να βοηθήσουνε, να στηρίξουν να μη χρεοκοπήσουμε. Κι όταν το καταφέραμε οργανωμένα συμφέροντα δεν μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε».

«Πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό που κάναμε» συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι «τα συμφέροντα μάς ανέτρεψαν και το έργο μας είναι ανολοκλήρωτο. Πρέπει να ολοκληρώσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική και στη σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την οποία κατηγόρησε για αδιαφάνεια και πελατειακό κράτος αλλά και στη διακυβέρνηση της περιόδου Σαμαρά για τις επιλογές της και τις υποχωρήσεις της έναντι των δανειστών. Στο απυρόβλητο δεν έμεινε, από την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, ούτε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την οποία ανέφερε ότι οδήγησε τη χώρα σε σκληρότερο μνημόνιο, ενώ κατέληξε ότι το μόνο Κίνημα Αλλαγής μπορεί να δώσει διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα του ελληνικού λαού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News