507
Ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξή του στη Ράνια Τζίμα και στον Γιάννη Πρετεντέρη | MegaTV

Παπανδρέου: Λάθος που δεν μπήκαμε σε διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 22:40
Ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξή του στη Ράνια Τζίμα και στον Γιάννη Πρετεντέρη
|MegaTV

Παπανδρέου: Λάθος που δεν μπήκαμε σε διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 22:40

Παρών και την επόμενη ημέρα των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, πρώην Πρωθυπουργός και υποψήφιος για την αρχηγία, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είπε ότι τόνισε μεταξύ άλλων ότι ήταν «λάθος που δεν μπήκαμε σε διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως επισήμανε σε συνέντευξή του την Τετάρτη στο Mega, «πάντα στη ζωή μου είναι η αφοσίωσή μου σε αξίες. Δίνω τις μάχες όχι μόνο για την επιδίωξη κάποιου αξιώματος όμως βεβαίως θέλω να έχω τη δυνατότητα να ηγηθώ αυτής της παράταξης, γιατί πιστεύω ότι μπορώ. Ωστόσο, ο αγώνας μου είναι αρχών».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση, δηλαδή και σε ενδεχόμενη ήττα του την Κυριακή, θα είναι παρών στο ΚΙΝΑΛ.

«Ο αγώνας είναι να νικήσω την Κυριακή. Οι κάλπες ξεκινούν από το μηδέν. Στον β’ γύρο κρίνεται όχι όποιος μας αρέσει περισσότερο, αλλά ποιος θα πάει την παράταξη μπροστά. Σε κάθε περίπτωση, εγώ θα είμαι εδώ να παλέψω στο ΠΑΣΟΚ, στο ΚΙΝΑΛ. Ο αγώνας για τις ιδέες δεν κλείνει ποτέ, είναι απέναντι σε πολλά συμφέροντα και σε πολλές αντιλήψεις. Μάχες χάνονται αλλά πολλές φορές κερδίζονται. Όποιος δίνει μάχες πάει την κοινωνία μπροστά. Εγώ με τη μάχη που έχω δώσει, έχω πάει την παράταξη μπροστά. Είμαι περήφανος για αυτό και θα πηγαίνω την παράταξη μπροστά όπως και να έχει, με τις ιδέες και αξίες. Αυτό είναι που με χαρακτηρίζει, ο αγώνας για αξίες και για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις», είπε.

«Ηταν λάθος ότι δεν μπήκαμε σε διάλογο και με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχουμε την υπεροχή», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Παπανδρέου, σε σχέση με την πολυσυζητημένη στάση που (πρέπει να) έχει το ΚΙΝΑΛ απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οταν μπαίνεις σε διάλογο και έχεις υπεροχή, αναδεικνύονται οι ιδέες. Έπρεπε να μπούμε σε διάλογο. Υπάρχουν πολλές προοδευτικές δυνάμεις που έχουν εγκλωβιστεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν καταθέτουμε απόψεις, κερδίζουμε», είπε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος ωστόσο απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη ΝΔ.

«Θεωρώ ότι η συζήτηση για οποιαδήποτε συνεργασία είναι άτοπη και άκαιρη. Είναι σα να λέμε ότι δε μιλάμε για τα προβλήματα του σήμερα, αλλά για το πώς θα μοιράσουμε τα αξιώματα. Αυτήν τη συζήτηση εγώ δεν την κάνω. Μια παράταξη που βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση, μπορεί να κάνει το άλμα, όχι μιλώντας για συνεργασίες αλλά για το πού μπορεί να πάει τη χώρα. Έτσι θεωρώ ότι μπορούμε να κερδίσουμε», σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στελεχών όπως η Αννα Διαμαντοπούλου ή ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι οι πόρτες είναι ανοικτές, εκτός από όσους «πλήγωσαν» την παράταξη, πήγαν σε άλλα κόμματα και πήραν θέσεις –προσπερνώντας ότι ο ίδιος έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και κατέβηκε στις εκλογές του 2015 με το ΚΙΔΗΣΟ οδηγώντας την παράταξη σε ιστορικά χαμηλά.

Επιπλέον, επανέφερε το ζήτημα που είχε θέσει για το ότι σε περίπτωση εκλογής του κ. Ανδρουλάκη ο αρχηγός θα απουσιάζει από τη Βουλή (ο κ. Ανδρουλάκης είναι ευρωβουλευτής και όχι βουλευτής), λέγοντας ότι «στην Ευρωβουλή, μπορείς να έχεις μια ενδιαφέρουσα συζήτηση αλλά για τα καυτά θέματα, τα καθημερινά της χώρας, δεν έχει “τριφτεί”, είναι “άκαπνος”. Θα γίνεται πάρτι», επανέλαβε χαρακτηριστικά

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...