344
Ο Γιώργος Παπανδρέου απηύθυνε το μήνυμα από τα γραφεία του Ιδρύματος Γεωργίου Παπανδρέου | Intime/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παπανδρέου: Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα – Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2021, 20:37
Ο Γιώργος Παπανδρέου απηύθυνε το μήνυμα από τα γραφεία του Ιδρύματος Γεωργίου Παπανδρέου
|Intime/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παπανδρέου: Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα – Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2021, 20:37

Τα χαρτιά του άνοιξε οριστικά την Τετάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου, ανακοινώνοντας και επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή και ότι η παράταξη πρέπει να γίνει καταλύτης μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.

Κάλεσε δε «όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες» να μετατρέψουν τη διαδικασία της εκλογής σε μια γιορτή Δημοκρατίας.

Το μήνυμα του:

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής. Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».

Το χρονικό της υποψηφιότητας

Μετά την άφιξη του πρώην πρωθυπουργού από την Κωνσταντινούπολη (όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου) το απόγευμα της Τετάρτης, άρχισαν οι ετοιμασίες από τους συνεργάτες του.

Λίγο μετά τις 19:00, ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, που νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό», και την ενημέρωσε για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα. Η κυρία Γεννηματά του ευχήθηκε καλή επιτυχία, όπως είχε κάνει και με τους υπόλοιπους υποψηφίους μετά την απόσυρσή της την περασμένη εβδομάδα.

Η επίσημη ανακοίνωση από τον κ. Παπανδρέου έγινε γύρω στις 20:30 με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, από το Ιδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου, που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ στα άλλα δίκτυα. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα γινόταν στις 20:00, αλλά η «ώρα ΠΑΣΟΚ» είναι μια συνήθεια που δεν ξεχνιέται εύκολα…

Υπενθυμίζεται ότι την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής διεκδικούν πλέον επτά υποψήφιοι (σε αλφαβητική σειρά): Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης. Οι εσωκομματικές εκλογές θα γίνουν σε δύο γύρους στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...