210
| Intime

Παπαευαγγέλου: Περισσότερα από 140.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2022, 18:44
|Intime

Παπαευαγγέλου: Περισσότερα από 140.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2022, 18:44

Σε 140.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την τακτική ενημέρωση της Πέμπτης.

Οπως ανέφερε η ίδια, παρουσιάζονται τα εβδομαδιαία στατιστικά της πανδημίας, ο μέσος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων για την εβδομάδα που πέρασε, που υπολογίζεται σε 21.000 κρούσματα την ημέρα.

«Το 30% των κρουσμάτων αφορά παιδιά σχολικής ηλικίας, το 90% των οποίων διαγιγνώσκονται με self test, καθώς είναι ασυμπτωματικά», όπως είπε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Ωστόσο, ενώ τα κρούσματα δεν αυξήθηκαν, αυξήθηκε η θετικότητα από το 5,7% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, στο 7,3%, κυρίως λόγω του μικρού αριθμού τεστ που έγιναν την περασμένη εβδομάδα με την κακοκαιρία «Ελπίς».

Αυτή τη στιγμή 4.500 συμπολίτες μας νοσηλεύονται και ο μέσος όρος στις εισαγωγές ήταν 450 ανά ημέρα. Το 88% των νεών εισαγωγών αφορά ασθενείς με τη μετάλλαξη Ομικρον. Το 80% των νοσηλευόμενων είναι άνω των 80 ετών.

Ο μέσος όρος των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους με Covid είναι 104 και η μέση ηλικία τα 81 έτη.

Σχεδόν δύο μήνες μετά την εμφάνιση και επικράτηση της μετάλλαξης Ομικρον, βλέπουμε μια σταθεροποίηση των νέων κρουσμάτων, αλλά σε υψηλά επίπεδα, ανέφερε η καθηγήτρια. Ωστόσο, στα νοσοκομεία παρατηρούμε ήπια αποκλιμάκωση.

Η ίδια επανέλαβε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...