Τους λόγους για τους οποίους δεν μειώνονται τα κρούσματα στην Αττική, ενώ σε άλλες περιοχές της χώρας που έλαβαν τα ίδια περιοριστικά μέτρα μειώθηκαν αρκετά γρήγορα, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης το απόγευμα της Παρασκευής.
«Η Αττική διαφέρει από άλλες περιοχές, γι’ αυτό δεν αποδίδουν τα μέτρα, τα οποία πιστεύουμε ότι είναι αποτελεσματικά και δεν πιστεύουμε ότι ο κόσμος τα τηρεί λιγότερο από ό,τι στην υπόλοιπη Ελλάδα», σημείωσε η καθηγήτρια.
«Ο πρώτος λόγος είναι ότι πρόκειται για πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή και ο δεύτερος ότι έχουν επικρατήσει τα μεταλλαγμένα, πιο μεταδοτικά στελέχη του ιού. Το ίδιο συμβαίνει και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης» σημείωσε η κυρία Παπαευαγγέλου.
Αύξηση κρουσμάτων
Οπως είπε η ίδια, τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας παραμένουν στα 20.000. Ο δείκτης θετικότητας, ωστόσο, παρουσιάζει αύξηση και πλέον αγγίζει το 6%.
Πάντως, κάποιες περιοχές φαίνεται ότι εμφανίζουν σταθεροποίηση των νέων κρουσμάτων, γεγονός που κάνει τους ειδικούς να αισιοδοξούν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου, σχετική σταθεροποίηση παρουσιάζουν η Αττική, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Στερεά Ελλάδα, η Ηπειρος, καθώς και το Ιόνιο.
Ωστόσο, υπάρχουν και οι περιοχές με αυξητικές τάσεις, παρά τα μέτρα που εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την ίδια, αύξηση παρουσιάζουν η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, αλλά και η Κρήτη.
Να σημειωθεί ότι συνολικά σήμερα στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 4.600 συμπολίτες μας, ενώ οι 2.500 είναι στην Αττική.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News