244
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την τακτική ενημέρωση της Πέμπτης | ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / IntimeNews

Παπαευαγγέλου: 450.000 άτομα άνω των 60 ετών δεν έχουν κλείσει ακόμα ραντεβού

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2021, 18:23
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την τακτική ενημέρωση της Πέμπτης
|ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / IntimeNews

Παπαευαγγέλου: 450.000 άτομα άνω των 60 ετών δεν έχουν κλείσει ακόμα ραντεβού

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2021, 18:23

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, την Πέμπτη, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, καθώς όπως φαίνεται, τα άτομα άνω των 60 ετών που κινδυνεύουν περισσότερο από τις επιπλοκές της λοίμωξης Covid-19 δεν έχουν κλείσει ακόμη ραντεβού για το εμβόλιο.

Οπως είπε η κυρία Παπαευαγγέλου, 450.000 άτομα άνω των 60 ετών δεν έχουν κλείσει ακόμη ραντεβού, παρότι μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τρίτη για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να εμβολιαστούν.

Σήμερα, κλείστηκαν μόλις 11.500 ραντεβού από άτομα άνω των 60 ετών, ενώ υπολογίζεται ότι συνολικά έχουν κλειστεί περίπου 50.000 ραντεβού αυτήν την εβδομάδα από τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Νοσηλείες

Οπως είπε η κυρία Παπαευαγγέλου, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα 4.850 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, ενώ την εβδομάδα που πέρασε, κάποιες ημέρες καταγράφηκαν περισσότερες από 500 νέες εισαγωγές.

Σήμερα, Πέμπτη, οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν τους 700 και όπως είπε η καθηγήτρια, πρόκειται στην πλειοψηφία τους για ανεμβολίαστους μεγάλης ηλικίας.

«Ενόψει των Χριστουγέννων πρέπει να θωρακίσουμε την ασφάλεια που μας παρέχει ο εμβολιασμός. Ακόμη πιο σημαντικό από τους πολίτες που θα κάνουν την τρίτη δόση, είναι αυτοί που θα κάνουν την πρώτη δόση και ειδικά για άτομα τρίτης ηλικίας και πολίτες με υποκείμενα νοσήματα», τόνισε η ίδια.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αναφορικά με τον εμβολιασμό και τα νέα κρούσματα και τη θνητότητα, καθώς οι 10 περιφέρειες της χώρας με την υψηλότερη θνητότητα είναι αυτές που έχουν τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...