267
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία την Πέμπτη | IntimeNews

Παπαευαγγέλου: 4.500 ασθενείς σε όλη τη χώρα – Ρεκόρ στις εισαγωγές την Πέμπτη

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 18:41
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία την Πέμπτη
|IntimeNews

Παπαευαγγέλου: 4.500 ασθενείς σε όλη τη χώρα – Ρεκόρ στις εισαγωγές την Πέμπτη

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 18:41

Αισθητή είναι πλέον η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τους ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 να έχουν κατακλύσει τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία την Πέμπτη, αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην επικράτεια 4.500 ασθενείς με λοίμωξη Covid.

Την τελευταία εβδομάδα, ο μέσος όρος στις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό είναι 405 την ημέρα, ενώ χθες, Τετάρτη, είχαμε ρεκόρ με 490 εισαγωγές.

«Ετσι, αυξάνονται οι διασωληνωμένοι και οι άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους. Η πληρότητα ΜΕΘ είναι πλέον 89% στην επικράτεια, μετά την αύξηση όμως μέσα στην εβδομάδα των κλινών», ανέφερε.

Τεστ

Οπως είπε η ίδια, είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε τεστ για τον κορονοϊό, και ανέφερε το παράδειγμα των παιδιών σχολικής ηλικίας.

«Είναι η μοναδική ηλικιακή ομάδα που κάνει δύο φορές την εβδομάδα τεστ στο σύνολό της, και εννέα στα 10 κρούσματα διαγιγνώσκονται λόγω του τεστ που κάνουν για να πάνε στο σχολείο. Ετσι, περιορίζεται η μετάδοση και τα νέα κρούσματα», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Εμβόλια

Από το τέλος Οκτωβρίου μέχρι χθες, Πέμπτη, διενεργήθηκαν 1,2 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

«Από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα 320.000 συνάνθρωποί μας άλλαξαν γνώμη και πήγαν να κάνουν το εμβόλιο», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Η ίδια τόνισε ότι ο εμβολιασμός είναι σημαντικός και στις μικρές ηλικίες και όχι μόνο στους ηλικιωμένους.

«Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τον Σεπτέμβριο έχουν πεθάνει 84 άτομα κάτω των 60 ετών χωρίς παράγοντες κινδύνου, δίχως υποκείμενο νόσημα», είπε η ίδια.

Μέχρι σήμερα παγκοσμίως έχουν γίνει πάνω από 7,5 δισ. εμβόλια, ενώ καθημερινά διενεργούνται 30 εκατ. εμβολιασμοί. Το 52,3% των πολιτών παγκοσμίως έχουν εμβολιαστεί. Κάτι που σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν είναι πλέον καινούργιο, κατέληξε η ίδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...