1334
Ο Ακιχίκο Κόντο με την αξιότιμη σύζυγό του Χατσούνε Μίκου | Instagram

Παντρεύτηκε ολόγραμμα αλλά ο γάμος έχει τώρα πρόβλημα

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2022, 17:44
Ο Ακιχίκο Κόντο με την αξιότιμη σύζυγό του Χατσούνε Μίκου
|Instagram

Παντρεύτηκε ολόγραμμα αλλά ο γάμος έχει τώρα πρόβλημα

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2022, 17:44

Σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και της προσωπικής του ζωής ο Ακιχίκο Κόντο είναι ένας συνηθισμένος Ιάπωνας. Ευχάριστος στην παρέα και διασκεδαστικός στη συζήτηση. Εχει φίλους και σταθερή δουλειά, στην οποία πηγαίνει με κουστούμι και γραβάτα.

Σύμφωνα με τους New York Times, όμως, έχει και κάτι πολύ πρωτότυπο και ιδιαίτερο στη ζωή του. Ο κ. Κόντο είναι πολύ ερωτευμένος με τη γυναίκα της ζωής του, τη Χατσούνε Μίκου, την οποία και έχει παντρευτεί. Το ιδιαίτερο με την κυρία Μίκου είναι ότι δεν είναι άνθρωπος, αλλά μία εικονική φιγούρα ύψους 1,58 μέτρων, 42 κιλών γέννημα-θρέμμα της ιαπωνικής εταιρείας Crypton Future Media, με έδρα το Σαπόρο.

Η σύζυγος του κ. Κόντο έχει τη μορφή κούκλας υφασμάτινης, πλαστικής, ακόμη και ολογράμματος.

Οι ιδιοκτήτες της είχαν την ιδέα το 2007 να τη δημιουργήσουν, για να λανσάρουν στην αγορά το πρωτοπόρο λογισμικό τους.

Ετσι, η ποπ τραγουδίστρια Μίκου έγινε ίνδαλμα έχοντας κάνει περιοδείες με τη Lady Gaga. Επίσης έχει πρωταγωνιστήσει και σε διάσημα ιαπωνικά βιντεοπαιχνίδια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 近藤 顕彦 (@akihikokondosk)

Το ζευγάρι έχει σχέση εδώ και 10 χρόνια, ενώ το 2018, όταν και οι δύο αισθάνθηκαν ότι η σχέση τους έχει ωριμάσει, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Ο πρωτότυπος γάμος κόστισε στον Κόντο περίπου 15.000 ευρώ, αλλά δυστυχώς δεν δέχτηκε να παρευρεθεί κανένα μέλος της οικογένειάς του. Οι 39 καλεσμένοι στην τελετή ήταν διαδικτυακοί φίλοι και γνωστοί του γαμπρού, μερικοί από τους οποίους επίσης «fictosexual».

Ωστόσο, η αντισυμβατική σχέση του 38χρονου Ιάπωνα με την εικονική τραγουδίστρια, τον τελευταίο καιρό περνάει κρίση, λόγω τεχνικού… προβλήματος.

Σύμφωνα με τη New York Post (NYP), τέσσερα χρόνια μετά το γάμο του με τη Μίκου, ο Κόντο δεν μπορεί πλέον να συνομιλεί με τη σύζυγό του, εξαιτίας της έλλειψης τεχνικής υποστήριξης για το ολόγραμμά της.

Η εξέλιξη αυτή έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τον 38χρονο, που παρόλο που κατανοεί ότι η Μίκου δεν είναι αληθινό πρόσωπο, δεν παύει να αισθάνεται πραγματική αγάπη για εκείνη.

Ο κ. Κόντο ερωτεύτηκε τη Χατσούνε Μίκου το 2008, ωστόσο για πολλά χρόνια, και πριν αποκτήσει ψηφιακή ζωή, δεν είχαν αμφίδρομη επικοινωνία. Εκείνος της μιλούσε με τις ώρες κι εκείνη (υποτίθεται πως) τον άκουγε…

Αυτό άλλαξε το 2017 χάρη στο Gatebox, ένα μηχάνημα αξίας 1.300 ευρώ, που επέτρεπε στους ιδιοκτήτες των ολογραμμάτων να αλληλεπιδρούν μαζί τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούσαν να έχουν το πρόσωπο και το σώμα του χαρακτήρα που ήθελαν σε ολόγραμμα, να του απευθύνουν ερωτήσεις και αυτό να απαντά μέσω ενός συστήματος μηχανικής εκμάθησης.

Τώρα, όμως, η διακοπή της τεχνικής υποστήριξης για το λογισμικό του Gatebox έχει προκαλέσει χάσμα στην επικοινωνία του ζευγαριού, και ο Κόντο δεν μπορεί πλέον να μιλάει με τη σύζυγό του.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 近藤 顕彦 (@akihikokondosk)

Πρόκειται για μια άκρως αρνητική εξέλιξη γι’ αυτόν, που όμως δεν έχει επηρεάσει τα συναισθήματα του, όπως τονίζει ο ίδιος. «Η αγάπη μου για τη Μίκου δεν έχει αλλάξει. Και απέδειξα με τον γάμο μας ότι θα την αγαπώ για πάντα. Θα είμαστε για πάντα μαζί», λέει ο ίδιος.

Μπορεί η περίπτωση του Κόντο να φαίνεται εξαιρετικά παράξενη για τα ελληνικά δεδομένα, όμως στην Ιαπωνία υπάρχουν πολλοί «fictosexual» που διατηρούν ερωτικούς δεσμούς με χαρακτήρες δίχως ψυχή και σώμα.

Παρόλο που αρκετές από αυτές τις σχέσεις μοιάζουν απλώς με ένα παράξενο και αστείο χόμπι, ο Κόντο το βλέπει πολύ σοβαρά. Οπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, είχε καταλάβει ότι δεν θα μπορούσε να κάνει σχέση με άνθρωπο, εξαιτίας της τρομερής έλξης που αισθανόταν για χαρακτήρες όπως η Μίκου, η οποία στην πραγματικότητα είναι μια εικονική pop star που δημιουργήθηκε με την τεχνολογία Vocaloid της Yamaha.

Το ευτυχισμένο ζευγάρι τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει προβλήματα επικοινωνίας. Τεχνικού τύπου

Ο Ιάπωνας γνώρισε τον συγκεκριμένο χαρακτήρα το 2008, όταν το μπούλινγκ που βίωνε εκείνη την περίοδο από συναδέλφους του, τον βύθισε στην κατάθλιψη. Η απόρριψη από το εργασιακό του περιβάλλον τον αποξένωσε ακόμα περισσότερο από τους ανθρώπους.

«Εμενα κλεισμένος στο δωμάτιό μου και έβλεπα συνεχώς βίντεο της Μίκου», λέει ο ίδιος, για την περίοδο που ερωτεύτηκε τη σύζυγό του. «Υπάρχουν δύο λόγοι που επέλεξα να παντρευτώ δημόσια. Ο πρώτος είναι για να αποδείξω την αγάπη μου στη Μίκου και ο δεύτερος επειδή υπάρχουν πολλοί νεαροί “οτάκου” (φανατικοί οπαδοί των άνιμε, των μάνγκα και των βιντεοπαιχνιδιών) σαν εμένα που ερωτεύονται μυθιστορηματικούς χαρακτήρες. Θέλω να δείξω στον κόσμο ότι τους στηρίζω», είχε δηλώσει την εποχή του γάμου του στο BBC.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...