316
Τα πανό που ανέβασε το ΚΚΕ στην Ακρόπολη | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Πανό για τον πόλεμο κρέμασε το ΚΚΕ στην Ακρόπολη

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2022, 09:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/05/2022, 13:09
Τα πανό που ανέβασε το ΚΚΕ στην Ακρόπολη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Πανό για τον πόλεμο κρέμασε το ΚΚΕ στην Ακρόπολη

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2022, 09:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/05/2022, 13:09

Για μία ακόμα φορά, μέλη του ΚΚΕ ανέβηκαν ανενόχλητα και χωρίς τον παραμικρό έλεγχο στην Ακρόπολη και κρέμασαν μεγάλα πανό στα τείχη, στην πλευρά του βράχου που βρίσκεται πάνω από το Ηρώδειο, μετατρέποντας τον Ιερό Βράχο σε βιτρίνα πολιτικών θέσεων.

«Οχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου», ήταν το μήνυμα που αναγραφόταν σε δύο πανό, το ένα στα αγγλικά και το άλλο στα ελληνικά, ενώ οι παρευρισκόμενοι ανέμιζαν μεγάλες κόκκινες σημαίες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2019, το ΚΚΕ είχε κρεμάσει πάλι μεγάλα πανό στον βράχο της Ακρόπολης, τα οποία τότε είχαν συνθήματα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη φιλία των λαών.

Και μένει τελικά η απορία αν ο Ιερός Βράχος φυλάσσεται επαρκώς και αν μπορεί ο καθένας να ανεβαίνει στην Ακρόπολη και να κρεμάει πανό με ό,τι αποφασίσει ο ίδιος ότι πρέπει να γράφει (πολιτικές θέσεις, οπαδικά συνθήματα, διαφημίσεις κ.λπ.).

Από το υπουργείο Πολιτισμού εκδόθηκε πάντως ανακοίνωση που ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα, Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, στις 07:00 π.μ., πριν από την έναρξη λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης για το κοινό, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη μαζική εισβολή μελών και στελεχών του ΚΚΕ.

Περισσότερα από 100 άτομα με σημαίες και διπλωμένα πανό παραβίασαν με τη χρήση λοστών, τόσο την κεντρική πύλη εισόδου όσο και την εσωτερική πύλη ασφαλείας. Στη συνέχεια, αγνοώντας τις υποδείξεις του φυλακτικού προσωπικού, ανάρτησαν στο νότιο τείχος της Ακρόπολης δύο πανό με συνθήματα “όχι στον πόλεμο, καμιά συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου” στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Οι συμμετέχοντες αποχώρησαν μία ώρα αργότερα, συντεταγμένα, με αναφώνηση συνθημάτων, υπό τη συνεχή εποπτεία του φυλακτικού προσωπικού του χώρου και αστυνομικών δυνάμεων που αναπτύχθηκαν στο άμεσο εξωτερικό περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Ο αρχαιολογικός χώρος λειτούργησε κανονικά για το κοινό».

Επίσης δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την παραβίαση της πύλης της Ακρόπολης και την εισβολή των στελεχών του ΚΚΕ στον αρχαιολογικό χώρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...