195
Βαρουφάκης και Τσίπρας το 2019, στην εκδήλωση για | George Vitsaras / SOOC

Πανηγυρίζουν Τσίπρας – Βαρουφάκης για την «ήττα» του Μακρόν στη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2022, 11:48
Βαρουφάκης και Τσίπρας το 2019, στην εκδήλωση για
|George Vitsaras / SOOC

Πανηγυρίζουν Τσίπρας – Βαρουφάκης για την «ήττα» του Μακρόν στη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2022, 11:48

Η παγίδευση της Γαλλίας σε μια πενταετία κατά την οποία η διακυβέρνηση της χώρας-συμμάχου της Ελλάδας θα είναι δύσκολη ή και ατελής –εξαιτίας της αδυναμίας της κυβερνητικής παράταξης του Εμανουέλ Μακρόν να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση και της απροθυμίας άλλων κομμάτων να βοηθήσουν– σκόρπισε με έναν τρόπο, μεγάλο ενθουσιασμό στις τάξεις της εγχώριας Αριστεράς, της λεγόμενης κυβερνώσας αλλά και άλλων εκφραστών της.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργός, έκρινε πως «η ήττα Μακρόν είναι ήττα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του. Ελπίδα η ισχυρή ενίσχυση της Αριστεράς. Κίνδυνος η Ακροδεξιά και η αποχή. Το μήνυμα ισχυρό και σαφές: Επείγουσα η αλλαγή πολιτικής & στήριξη της κοινωνίας πριν βυθιστεί στη βαρβαρότητα. Και στη Γαλλία και στην Ελλάδα και παντού».

Οσο για τον Γιάνη Βαρουφάκη, αυτός επανεφερε τις αγαπημένες του ιδέες περί ρήξης και ανυπακοής –που όπως θυμόμαστε τόσο… καλά απέδωσαν το 2015 και η χώρα φορτώθηκε ένα τρίτο και πλέον δυσβάσταχτο μνημόνιο.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ανέφερε στο Twitter:

«H Γαλλία χτες απέδειξε ότι μόνο μέσα από την ΡΗΞΗ, την ΑΝΥΠΑΚΟΗ, την ριζοσπαστικοποίηση, και την απόρριψη της απατηλής “κυβερνησιμότητας” (υπό τους όρους της ολιγαρχίας και της τρόικας) μπορεί η Αριστερά να σταθεί στο ύψος των ιστορικών εξελίξεων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...