193
Αγωνία Νο 1 τέλος - τέλη του ερχόμενου μήνα και οι βάσεις εισαγωγής | Giannis Dimitropoulos / SOOC

Πανελλαδικές: Οι υποψήφιοι μαθαίνουν τις βαθμολογίες τους – πώς θα κινηθούν οι βάσεις

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2024, 09:50
Αγωνία Νο 1 τέλος - τέλη του ερχόμενου μήνα και οι βάσεις εισαγωγής
|Giannis Dimitropoulos / SOOC

Πανελλαδικές: Οι υποψήφιοι μαθαίνουν τις βαθμολογίες τους – πώς θα κινηθούν οι βάσεις

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2024, 09:50

Τις βαθμολογίες τους μαθαίνουν στη μία μετά το μεσημέρι της Παρασκευής οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Ενιαίων Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), με τις επιδόσεις τους να κρίνουν εν πολλοίς και πώς θα κινηθούν φέτος οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ως είθισται, οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της επικράτειας (οι καταστάσεις θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά στοιχεία του ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδαhttps://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οσοι εκ των υποψηφίων έχουν υποβάλει σχετική αίτηση, θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου, την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου θα ακολουθήσουν οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα και τη δεύτερη η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και των ονομάτων των επιτυχόντων, αναμένεται στα τέλη Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, προκύπτει θεαματική μείωση του αριθμού των αριστούχων με παρεπόμενη πτώση των βάσεων κυρίως στις περιζήτητες Σχολές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...