204
Φωτογραφία Αρχείου | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Ανακοινώθηκαν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2024, 19:19
Φωτογραφία Αρχείου
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Ανακοινώθηκαν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2024, 19:19

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ), που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι ΕΒΕ είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα υποβολής μηχανογραφικών δελτίων, στον σύνδεσμο https://michanografiko.it.minedu.gov.gr, στην επιλογή «Χρήσιμα Έγγραφα» από το κεντρικό μενού.

Μετά και την ανακοίνωση των βαθμών στα ειδικά μαθήματα, ξεκινά η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 18/7.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου, θα είναι ορατά στους υποψηφίους μόνο τα τμήματα, στα οποία έχουν εξασφαλίσει την ΕΒΕ.

Πώς υπολογίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Κάθε Πανεπιστημιακό Τμήμα θέτει ως ΕΒΕ ποσοστό Χ% του μέσου όρου (ΜΟ) των μέσων επιδόσεων (ΜΕ) όλων των υποψηφίων στο σύνολο των τεσσάρων μαθημάτων (Μ1, Μ2, Μ3, Μ4), του επιστημονικού πεδίου του υποψηφίου [ΜΟ=ΜΕΜ1+ΜΕΜ2+ΜΕΜ3+ΜΕΜ4)/4]

Το υπουργείο καθορίζει το εύρος για το ποσοστό Χ%.

Ως ελάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή της ΕΒΕ των σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ορίστηκαν οι τιμές 0,80 και 1,20 αντιστοίχως.

Ως συντελεστής της ΕΒΕ μπορεί να οριστεί αριθμός με έως δύο δεκαδικά ψηφία, ο οποίος βρίσκεται εντός του ανωτέρω διαστήματος ελάχιστης και μέγιστης τιμής.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή της ΕΒΕ εισήχθη κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, με βάση σχετική Υπουργική Απόφαση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...