2300
Επάνω, από αριστερά, Παπουτσάνης, το βιομηχανικό συγκρότημα της Mytilineos στη Bοιωτία, «Δωδώνη». Κάτω, από αριστερά, Coca Cola 3E, το εργοστάσιο των Συστημάτων Sunlight στην Ξάνθη, MΕΤΚΑ στον Βόλο | CreativeProtagon

Κορονοϊός: Το ηχηρό παρών της παραγωγικής Ελλάδας

Επάνω, από αριστερά, Παπουτσάνης, το βιομηχανικό συγκρότημα της Mytilineos στη Bοιωτία, «Δωδώνη». Κάτω, από αριστερά, Coca Cola 3E, το εργοστάσιο των Συστημάτων Sunlight στην Ξάνθη, MΕΤΚΑ στον Βόλο
|CreativeProtagon

Κορονοϊός: Το ηχηρό παρών της παραγωγικής Ελλάδας

Δεν είναι ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις… οι μονάδες που ανήκουν σε μεγάλους παραγωγικούς επιχειρηματικούς ομίλους που δεν ανέστειλαν ούτε στιγμή τη λειτουργία τους, νοιάστηκαν για την προστασία των εργαζομένων τους ιδιαίτερα σε συνθήκες δύσκολες και απαιτητικές για την υγιεινή και την ασφάλεια λόγω των συνεπειών του φονικού Covid-19, στήριξαν με τον τρόπο τους την εθνική προσπάθεια μέσα από στοχευμένες ενέργειες κοινωνικής και εταιρικής υπευθυνότητας, έδωσαν ανάσα και πνοή σε τοπικές κοινωνίες αλλά και την ίδια την εθνική οικονομία. Οι μονάδες έμειναν ανοικτές, οι γραμμές παραγωγής δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό και οι εργαζόμενοι δεν στάλθηκαν με ελαφριά καρδιά στο δημόσιο ταμείο…

Η λίστα με τα παραδείγματα εταιρικής και κοινωνικής υπευθυνότητας έχει αρκετές σελίδες αλλά η δική μας επιλογή θα φωτίσει ορισμένα εξ αυτών. Άλλωστε, τίποτα από όλα αυτά δεν αποτελεί «κρυφό μυστικό». Όλα έγιναν στο φως της ημέρας μακριά από φήμες και διαδόσεις και συγκροτούν μικρές ή και μεγαλύτερες πραγματικές ιστορίες που μπορεί ο κάθε δύσπιστος Θωμάς να «ακούσει» στο τόπο που συνέβησαν. Στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας και τον Βόλο. Στο Ηράκλειο Κρήτης. Στο Σχηματάρι, στη Θήβα και στη Ριτσώνα. Στη Σίνδο, και στο Νέο Όλβιο Ξάνθης. Στα Γιάννενα και στο Αίγιο.

Αλλά, για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

MYTILINEOS

Σε μια δημόσια ανακοίνωση της εταιρείας MYTILINEOS που, ως γνωστόν, κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου και Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών διαβάζω για μια ενέργεια κοινωνικής προσφοράς:

«Η MYTILINEOS διαχρονικά συνεισφέρει με όλες της τις δυνάμεις, κάθε φορά που οι ανάγκες της πατρίδας μας το επιβάλλουν. Ωστόσο, οι πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις απαιτούν σωστή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε η βοήθεια να είναι στοχευμένη και ουσιαστική.

«Για τον λόγο αυτόν, η εταιρεία μας από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας και σε απόλυτη συνάρτηση με τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων, προχώρησε στην αγορά 65 ειδικών αναπνευστήρων, για χρήση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που αντιμετωπίζουν εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά.

«Δεν μένουμε ωστόσο εκεί. Παραμένουμε σε ανοικτή γραμμή με τους υπεύθυνους φορείς και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες αναχαίτισης της έκτακτης αυτής κατάστασης.

«Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Η ανακοίνωση της εταιρείας για την προσφορά της έγινε στις 26 Μαρτίου 2020 σε μια ιδιαίτερη στιγμή όπου τίποτα δεν είχε κερδηθεί. Και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η εταιρεία δεν έμεινε μόνο εκεί!

Τμήμα των νεόδμητων κεντρικών γραφείων του Ομίλου Mytilineos στο Μαρούσι

Η σημαντική προσφορά της MYTILINEOS ήταν η απόφαση της διοίκησης της να μην κλείσει ο διακόπτης, να μην κατέβουν τα ρολά. Και έτσι έγινε! Οι μονάδες του ομίλου (μεταλλουργία, μεταλλικές κατασκευές, παραγωγής ενέργειας) συνέχισαν να λειτουργούν, χωρίς διακοπή, εισφέροντας ουσιαστικά στην ελληνική οικονομία και στο ΑΕΠ, αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας (χωρίς επιβάρυνση του κράτους). Μάλιστα, η απρόσκοπτη λειτουργία των μονάδων έγινε και συνεχίζει να γίνεται χωρίς έκπτωση στην υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας και απέναντι στον αόρατο εχθρό, τον φονικό covid-19. Και ας σημειωθεί πως όλα τούτα έγιναν σε αντίθεση με εργοστάσια που έκλεισαν, προκειμένου να πληρώσει το κράτος τους μισθούς των εργαζομένων.

Η επιλογή της διοίκησης του Ομίλου MYTILINEOS να κρατήσει με σταθερότητα και συνέπεια αυτή τη στάση βοήθησε, δίχως άλλο, συνολικά την εφοδιαστική αλυσίδα του κλάδου να λειτουργεί επίσης χωρίς ελλείψεις, με αποτέλεσμα και οι δορυφορικές επιχειρήσεις να μην στερούν από το σύνολο της αγοράς την παραγωγή ΑΕΠ. Αντίστοιχα, συνεχίζουν να δουλεύουν τα εργοτάξια υποδομών και κατασκευών σε όλο τον κόσμο, στα ίδια πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας όπως παραπάνω.

Στο σημείο αυτό χρειάζεται να αναφέρουμε δύο-τρεις παραπάνω λεπτομέρειες για μια από τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Ας πάμε στον Βόλο. Εκεί βρίσκεται το εργοστάσιο μεταλλικών κατασκευών της ΜΕΤΚΑ που έχει απορροφηθεί πλήρως από την MYTILINEOS. Το εργοστάσιο, με σαφή εξαγωγικό προσανατολοσμό που απασχολεί 300 εργαζοµένους (διπλωµατούχους µηχανικούς και τεχνίτες), µε αντικείµενο τις ειδικές µεταλλικές κατασκευές υψηλής προστιθέµενης αξίας, που απαιτούν υψηλή τεχνογνωσία και βαρέος τύπου µηχανολογικό εξοπλισµό, δεν έκλεισε ούτε στιγμή. Άλλωστε, όπως λένε και στον Βόλο, «το εργοστάσιο δεν έχει σταµατήσει τη λειτουργία του ούτε µία ηµέρα από το 1964. Και δεν θα µπορούσε να το κάνει ούτε και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο». Και προσοχή! Πρόκειται για μια παραγωγική μονάδα που συμβάλλει στην εξαγωγική προσπάθεια της χώρας, στηρίζοντας με συνέπεια και συνέχεια τις επιδόσεις της ελληνικής οικονοµίας σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα.

Σε κάθε περίπτωση, προκύπτει από την έρευνά μας ότι ένα από τα αδιαπραγμάτευτα ζητήματα αυτής της περιόδου ήταν για την διοίκηση της MYTILINEOS η προστασία των εργαζομένων του ομίλου. Για παράδειγμα, από την πρώτη στιγµή όσοι υπάλληλοι ανήκουν στις ευπαθείς οµάδες σταµάτησαν να εργάζονται µέσα στο εργοστάσιο του Βόλου, χωρίς να επηρεαστούν οι αποδοχές τους. Οι υπόλοιποι εργαζόµενοι συνέχισαν να εργάζονται τηρώντας απαρεγκλίτως τις απαραίτητες αποστάσεις, ενώ υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει συστηματική απολύμανση των χώρων.

Η ολόπλευρη προστασία των εργαζόμενων, η μεγάλη κοινωνικής σημασίας προσφορά των 65 αναπνευστήρων για ΜΕΘ και η ποικιλόμορφη βοήθεια στις τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούν στις περιοχές τους παραγωγικές μονάδες και δραστηριότητες της MYTILINEOS διαμορφώνουν ενεργητικά το υπεύθυνο πρόσωπο μιας υγιούς επιχειρηματικότητας.

Οι ψηφίδες για τη διαμόρφωση αυτού του προσώπου δεν είναι άλλες από τις προτεραιότητες που έθεσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ευάγγελος Μυτιληναίος:

– Πρώτα οι άνθρωποί μας! Να λάβουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην νοσήσει κανείς (ή στο απευκταίο που συμβεί κάτι, να είμαστε δίπλα του για να του παρέχουμε ό,τι χρειαστεί)

– Να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της εταιρείας (ανοιχτές γραμμές, ρευστότητα, κλπ)

– Να διαγνώσουμε έγκαιρα και έγκυρα τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας και να σπεύσουμε να συνδράμουμε.

Πάντως, η απόφαση για την ολόπλευρη στήριξη των εργαζομένων δεν είχε ψιλά γράμματα και υποσημειώσεις κάθε μορφής. Καθαρά πράγματα, από την πρώτη στιγμή. Έτσι, το 90% των εργαζομένων του ομίλου (υπάλληλοι γραφείων) δούλεψε από το σπίτι. Για τη διαδικασία αυτή η εταιρεία ήταν έτοιμη, ανεξάρτητα από την έκτακτη συνθήκη, καθώς είχε γίνει ήδη μετάβαση σε νέες ψηφιακές εφαρμογές που επέτρεπαν την εξ αποστάσεως εργασία από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Επιπλέον, ο όμιλος ενεργοποίησε το πλάνο προληπτικών ενεργειών δύο εβδομάδες πριν αναφερθεί κρούσμα στη χώρα, ενώ αναπτύχθηκε ένα πρόγραμμα με σαφείς και ολοκληρωμένες οδηγίες για εργαζόμενους και συνεργάτες μας, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και των Ιατρών Εργασίας.

Στην ίδια κατεύθυνση, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο επικοινωνίας και διαχείρισης που αποτελείται από ειδικές ομάδες σε όλες τις εγκαταστάσεις του ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα, με στόχο την παρακολούθηση, την αξιολόγηση και την αποτελεσματική διαχείριση των επιπτώσεων από τον covid-19 και μπήκαν σε εφαρμογή συγκεκριμένα σχέδια για κάθε επιχειρησιακή μονάδα, το οποία είναι σε πλήρη ισχύ και προσαρμόζονται ανάλογα με τις εξελίξεις.

Αλλά, η MYTILINEOS δεν είναι η μόνη που βρέθηκε στη πρώτη γραμμή της ευθύνης.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT

Tο κέντρο ανάπτυξης της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT – μια εταιρεία του Ομίλου Olympia- που έχει κατακτήσει μια αξιοσημείωτη παρουσία στο διεθνές στερέωμα των ολοκληρωμένων λύσεων ενέργειας και ειδικεύεται στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διάθεση μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές και καταναλωτικές εφαρμογές και εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας βρίσκεται στο Νέο Ολβιο Ξάνθης. Εκεί, βρίσκεται και το υπερσύγχρονο βιομηχανικό της συγκρότημα.

Το τελευταίο αποτελείται από την παραγωγική μονάδα, το κέντρο logistics και το ερευνητικό κέντρο, στο οποίο αναπτύσσονται τα καινοτόμα προϊόντα της. Το εξειδικευμένο τμήμα R&D της εταιρείας στελεχώνεται από υψηλού επιπέδου έλληνες επιστήμονες, ενώ, στο πλαίσιο ανταλλαγής τεχνογνωσίας, συνεργάζεται και με άλλα ερευνητικά κέντρα ανά τον κόσμο. Τα φώτα του συγκροτήματος ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας δεν έσβησαν ποτέ. Η λειτουργία του μπορεί να προσαρμόσθηκε στα νέα δεδομένα αλλά δεν σταμάτησε ούτε στιγμή η παραγωγική αλλά και η ερευνητική δραστηριότητα.

Τμήμα του υπερσύγχρονου εργοστασίου της Συστήματα Sunlight στην Ξάνθη

Πρόσφατα, ο Όμιλος Olympia, με ιδρυτή τον Πάνο Γερμανό, προχώρησε στη δημόσια ανακοίνωση μιας σημαντικής προσφοράς. Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος, προχωρά σε δωρεά ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 2 εκατ. ευρώ σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας με στόχο την αντιμετώπιση του covid-19 και των συνεπειών του, μια δωρεά που θα υλοποιηθεί μέσα από τις εταιρείες-μέλη του, Public–MediaMarkt και SUNLIGHT.

Πιο συγκεκριμένα, η SUNLIGHT θα παραδώσει ιατρικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στο «Σισμανόγλειο» Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Παράλληλα, θα προσφέρει 770 laptops στα συνολικά 364 δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Καβάλας, Ξάνθης, Τοπείρου Μύκης, Αβδήρων και Κομοτηνής. Τέλος, θα υποστηρίξει με τεχνολογικό εξοπλισμό τη λειτουργία τοπικών φορέων σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

ΔΩΔΩΝΗ

Το ταξίδι, όμως, στη παραγωγική Ελλάδα που στάθηκε όρθια το κρίσιμο διάστημα των δύο τελευταίων μηνών δεν τελειώνει εδώ.

– Από την πρώτη στιγμή της κρίσης του κορονοϊού, η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ – μια ισχυρή εξαγωγική δύναμη με παρουσία σε 53 χώρες και με την πρωτιά στις πωλήσεις ΠΟΠ φέτας στην Ελλάδα – προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της και της συνεχούς τροφοδοσίας της αγοράς με προϊόντα. Παράλληλα, θέτοντας την δημόσια υγεία σε προτεραιότητα, έλαβε αυστηρά μέτρα στους χώρους των τριων εργοστασιακών της μονάδων, στο δίκτυο διανομής και στο δίκτυο συλλογής της πρώτης ύλης για την προφύλαξη της υγείας των εργαζομένων και των συνεργαζόμενων παραγωγών της.

Η έδρα της «Δωδώνη» στα Γιάννενα

Επιπλέον, στο πλαίσιο του συνεχούς κοινωνικού προγράμματος “Η Γεύση του Καλού” συνεργάστηκε με την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους Ιωαννιτών, Άρτας, Πρέβεζας και Ζίτσας, καθώς και τις Μητροπόλεις τους, προσφέροντας σε εβδομαδιαία βάση καλάθια με γαλακτοκομικά προϊόντα σε εκατοντάδες ευπαθείς και οικονομικά ευάλωτες ομάδες της περιοχής. Στην ίδια κατεύθυνση, η εταιρεία, στηρίζοντας τις ανάγκες σίτισης του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), πρόσφερε άνω του 1 τόνο γαλακτοκομικών προϊόντων για καθημερινή δωρεάν διάθεση σε πάνω από 100 πολυμελείς οικογένειες. Σημειώνεται επίσης πως η εταιρεία διέθεσε μεγάλη ποσότητα υλικού υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για τη στήριξη του σημαντικού έργου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Παπουτσάνης

– Τους τελευταίους δύο μήνες η χώρα αντιμετώπισε πρωτόγνωρες συνθήκες καθώς η πανδημία του Covid-19 δημιούργησε νέα δεδομένα για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις. Η εταιρεία Παπουτσάνης, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, αξιοποιεί την τεχνογνωσία και τις παραγωγικές της δυνατότητες, προκειμένου να συμβάλει στον περιορισμό της διασποράς του ιού. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, έχει θέσει σε προτεραιότητα την παραγωγή αντισηπτικών ώστε να καλύψει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις ανάγκες της χώρας.

Συγκεκριμένα, αφού έλαβε τις απαραίτητες εγκρίσεις, αξιοποίησε μέρος της παραγωγής, για την αποκλειστική παραγωγή βιοκτόνων και απολυμαντικών με χρήση οινοπνεύματος σε περιεκτικότητα 80% κατ’ όγκον. Επιπλέον, όντας μία πλήρως καθετοποιημένη εταιρία, διαθέτει τη δυνατότητα παραγωγής πλαστικών μπουκαλιών και πωμάτων καθώς και παραγωγής μαζών και εμφιάλωσης, είτε σε μικρά είτε σε μεγάλα μπουκάλια. Η εταιρεία σε πρώτη φάση παράγει 150.000 φιαλίδια τσέπης ανά 24 ώρες επί επταήμερης βάσης ενώ, εφόσον υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, 250.000 φιαλίδια ανά 24 ώρες. Τα συγκεκριμένα προϊόντα διατίθενται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Το εργοστάσιο της «Παπουτσάνης» στη Ριτσώνα

Ταυτόχρονα, αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες στον τομέα της υγείας, η Παπουτσάνης προχώρησε στην υποστήριξη φορέων της Πολιτείας και οργανισμών. Συγκεκριμένα, παρέδωσε δύο διφασικούς απινιδωτές, έναν ηλεκτροκαρδιογράφο και ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα στο Νοσοκομείο Ελπίς. Επιπλέον, προσέφερε περισσότερα από 80.000 τεμάχια προϊόντων προσωπικής υγιεινής και αλκοολούχων απολυμαντικών φιαλιδίων τσέπης, για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ και 15.000 τεμάχια για την κάλυψη των αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας. Συγχρόνως, βρέθηκε στο πλευρό του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών προσφέροντας 3.000 τεμάχια αντισηπτικών, ενώ δρομολόγησε την παροχή περισσότερων από 30.000 επιπλέον προϊόντων στον Δήμο της Αθήνας, σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, νοσοκομεία και ΜΚΟ.

Η Παπουτσάνης είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σαπουνιών και υγρών καλλυντικών στην Ευρώπη και η πρώτη εταιρία παραγωγής σαπουνιού στην Ελλάδα. Διαθέτει μια υπερσύγχρονη μονάδα στη Ριτσώνα Ευβοίας, σε έκταση 60.000m², τη μεγαλύτερη του είδους της στη Νοτιανατολική Ευρώπη, απολύτως καθετοποιημένη και μια από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικά σε όλη την Ευρώπη. Αποτελεί σημαντικό εργοδότη τοπικά, απασχολώντας άμεσα 140 εργαζομένους που προέρχονται από τις ευρύτερες περιοχές της Βοιωτίας και Εύβοιας.

Coca Cola

– Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, και εδώ και 51 χρόνια δεν έχει σταματήσει να δημιουργεί και να παράγει στην Ελλάδα. Η εταιρεία λειτουργεί τρεις εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελλάδα (Σχηματάρι Mega-Plant και τα εργοστάσια εμφιάλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης και στο Αίγιο) και το εργοστάσιο Τσακίρης Chips στην Αταλάντη, όπου παράγεται και διανέμεται ένας σημαντικός αριθμός προϊόντων, εξυπηρετώντας 113.654 σημεία πώλησης στην ελληνική αγορά.

Με προτεραιότητα την υγεία και την ευεξία των εργαζομένων της, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, από την αρχή αυτής της κρίσης υλοποιεί ένα πολύπλευρο πλάνο με ενέργειες, πρωτοβουλίες και επικοινωνίες για να ενδυναμώσει και να υποστηρίξει τους ανθρώπους της κάθε στιγμή.

Διαδικασία εμφιάλωσης στο Mega-Plant της Coca Cola 3E στο Σχηματάρι της Αττικής

Ακολουθώντας τις συστάσεις της πολιτείας η εταιρεία επαναπροσδιόρισε τον τρόπο λειτουργίας της με βασικό στόχο την προστασία των 1.500 ανθρώπων της και την απρόσκοπτη λειτουργίας της αγοράς. Εξέλιξε πολύ άμεσα όλες τις εργασίες γραφείου και τις συναντήσεις της διαδικτυακά, και όρισε αυστηρά μέτρα πρόληψης και προφύλαξης σε κάθε βήμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, ώστε να διασφαλίσει πως οι άνθρωποί της εργάζονται σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον και να στηρίξει παράλληλα τις ανάγκες της αγοράς. Από την πρώτη στιγμή η εταιρεία έδωσε έμφαση στην απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της και της παραγωγής των προϊόντων της, ώστε να εξασφαλίσει την απερίσπαστη συνεργασία με τους πελάτες και την άριστη ποιότητα των προϊόντων της.

Με την εμπειρία ετών που είχε αποκομίσει σε εργασία που αξιοποιεί πλήρως τις νέες τεχνολογίες, η Coca-Cola Τρία Έψιλον ήταν έτοιμη από την αρχή να εφαρμόσει ευρέως την πρακτική της τηλεργασίας, υποστηρίζοντας παράλληλα τους εργαζόμενους με το ολιστικό πρόγραμμα «Μένουμε Ενωμένοι» και ενισχύοντας την ικανότητα των επικεφαλής του οργανισμού να αξιοποιούν διαφορετικά μέσα και πρακτικές για να εμπνέουν καθημερινά τους ανθρώπους τους και να διαχειρίζονται με ενσυναίσθηση τις ομάδες τους.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «Μένουμε Ενωμένοι» εστιάζει σε 4 βασικούς πυλώνες:

1. Διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας καθώς και της διαρκούς ενημέρωσης των εργαζομένων
2. Ενίσχυση και υποστήριξη της εργασίας εξ αποστάσεως και ταυτόχρονα της ηγεσίας σε περιόδους κρίσης με θετικό αντίκτυπο
3. Ψυχολογική υποστήριξη, τόνωση της ευεξίας και της θετικότητας
4. Συμμετοχή των εργαζομένων στην κοινωνική συμβολή μέσω του εθελοντισμού και της προσφοράς

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...