333
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παναγιωτόπουλος: Σχηματίζεται κοινό μέτωπο απέναντι στους ισχυρισμούς της Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2019, 11:50
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παναγιωτόπουλος: Σχηματίζεται κοινό μέτωπο απέναντι στους ισχυρισμούς της Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2019, 11:50

Στη στάση της Τουρκίας και το σκηνικό έντασης που καλλιεργεί το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ακόμη ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις διακατέχονται από πατριωτισμό και αίσθηση του καθήκοντος.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στον ΣΚΑΙ, ο κ. Παπαγιωτόπουλος τόνισε ότι είναι δεδομένη η στάση της Τουρκίας να εγείρει διεκδικήσεις, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της Αγκυρας για αποστολή  τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη και στην τουρκολυβική συμφωνία

Σημείωσε ότι απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς «βλέπουμε να σχηματίζεται ένα μέτωπο» και τόνισε μάλιστα ότι η Τουρκία «θα βρει απέναντι της πολλούς παίκτες και δεν θα είναι τόσο απλό».

Με αφορμή τις περιοδείες που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες σε στρατιωτικές μονάδες σε νησιά, υπογράμμισε ότι «τα τείχη της χώρας μας φυλάσσονται από άγρυπνους φρουρούς».

«Κάνουμε την δουλειά μας ό,τι και αν λέει ο Ερντογάν», πρόσθεσε

«Είναι δύσκολη η εποχή γιατί υπάρχει το δεδομένο πως σε πάρα πολλά επίπεδα ο γείτονας κλιμακώνει την συμπεριφορά του, δεν είναι ένα και δύο συμβάντα αλλά πολλά, όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής αλλά και σε επίπεδο πράξεων. Από εκεί και πέρα εμείς κάνουμε την δουλειά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Εφόσον για κάθε παραβίαση γίνεται μια αναχαίτιση, επομένως έχουμε πολλές αναχαιτίσεις, δεν ανησυχώ καθόλου, είπε ακόμη, υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη του στις ένοπλες δυνάμεις οι οποίες «ξέρουν την δουλειά τους».

Πρόσθεσε ότι «διακατέχονται από πατριωτισμό, επαγγελματική νοοτροπία, αίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής. Κάνουν αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πρέπει για να διασφαλίζεται κάθε σπιθαμή εδάφους στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

Οπωσδήποτε η δική μας δουλειά είναι να τους βοηθάμε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και αξιόμαχοι, συνέχισε προσθέτοντας πως έτσι αναμφισβήτητα απομακρύνονται οι πιθανότητες για εμπλοκή στρατιωτικού τύπου.

Για αυτό τον λόγο, η όπως την όρισε «άσκηση που πρέπει να λύσουμε» είναι το πώς θα έχουμε έτοιμες αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις με σύγχρονα οπλικά συστήματα… «Πώς θα πάμε από το καλό, γιατί είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση στο καλύτερο, όσο πιο εντατικά αυτή την ώρα» κατέληξε. Διέψευσε ακόμη κατηγορηματικά τα όσα, κατά καιρούς ακούγονται ή γράφονται, περί μείωσης δαπανών στον στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...