264
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πάμε για 8.000 κρούσματα – Σχεδόν διπλάσια από την 26η Οκτωβρίου

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2021, 11:38
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πάμε για 8.000 κρούσματα – Σχεδόν διπλάσια από την 26η Οκτωβρίου

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2021, 11:38

Tα νέα κρούσματα Covid-19 στη χώρα είναι πιθανό να πλησιάσουν την Τρίτη τις 8.000. Αυτό εκτίμησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, ο οποίος επεσήμανε ότι οι μετρήσεις ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής εμφανίζουν αύξηση της τάξεως του 61%. «Οπως καταλαβαίνετε, αυτό ήδη μεταφράζεται σε αυξημένες εισαγωγές ήδη από χθες», τόνισε.

Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, την προηγούμενη Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.700 νέα περιστατικά μολύνσεων, ενώ πριν από δύο εβδομάδες, στις 26 Οκτωβρίου, τα ημερήσια κρούσματα που είχε ανακοινώσει ο Οργανισμός ήταν 4.165.

Μιλάμε, δηλαδή, για σχεδόν διπλασιασμό των κρουσμάτων μέσα σε δύο εβδομάδες. Και τώρα ίσως  αποδεικνύεται ότι η μη επιβολή εγκαίρως περιοριστικών μέτρων κατά την περίοδο της γιορτής του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου, στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο, δεν ήταν σωστή επιλογή. Στις 26 Οκτωβρίου οι διασωληνωμένοι με Covid-19 συμπολίτες μας ήταν 380. Χθες Δευτέρα, 13 ημέρες μετά, ήταν, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 477…

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι βάσει των μετρήσεων εκτιμάται πως η αύξηση του ιικού φορτίου θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 8 με 10 ημέρες στην Αττική και μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο σε όλη την Ελλάδα.

Οπως εξήγησε ο καθηγητής, εκτός από την Αττική, υψηλό είναι το ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλία, με πρωταγωνιστές τη Μαγνησία και τη Λάρισα, στα Ιωάννινα αλλά και στην Πελοπόννησο, όπου «έχουν θέμα» πρώτα η Λακωνία και η Αρκαδία και ακολουθούν η Μεσσηνία και η Αχαΐα.

Ο καθηγητής εκτίμησε ωστόσο ότι είναι πολύ πιθανή η κάμψη αυτού του νέου πανδημικού κύματος μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...