294
O Βλαντίμιρ Πούτιν σε καρέ της 14ης Σεπτεμβρίου – είναι σε καραντίνα εξαιτίας κρούσματος κορονοϊού στο περιβάλλον του | Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS

Παλιοί και νέοι μπαμπούλες σκιάζουν τις ρωσικές κάλπες

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 10:00
O Βλαντίμιρ Πούτιν σε καρέ της 14ης Σεπτεμβρίου – είναι σε καραντίνα εξαιτίας κρούσματος κορονοϊού στο περιβάλλον του
|Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS

Παλιοί και νέοι μπαμπούλες σκιάζουν τις ρωσικές κάλπες

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 10:00

Ολα έχουν μελετηθεί λεπτομερώς και όλα έχουν προετοιμαστεί καταλλήλως ώστε το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να επικρατήσει και πάλι στις βουλευτικές και τοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε ορισμένες περιοχές της Ρωσίας την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου.

Η Corriere della Sera διατηρεί την αισιοδοξία της ότι οι βεβαιότητες δεν συνάδουν με τη δημοκρατία, έτσι ευελπιστεί ότι, παρά την «υψηλή καθοδήγηση», η «σοβαρή οικονομική κρίση» όπως και τα «νέα ρεκόρ πανδημίας» θα βοηθήσουν στην εκλογική ήττα των κυβερνώντων. Βασίζεται και στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Πούτιν δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, αφού βρίσκεται σε απομόνωση λόγω κρούσματος κορονοϊού στο περιβάλλον του.

Η εκτίμηση των Ιταλών είναι ότι η «Ενωμένη Ρωσία» έχασε τη δημοφιλία της, «κυρίως από τη στιγμή που ο Ναβάλνι τη χαρακτήρισε “πάρτι κλεφτών και απατεώνων”». Ο Πούτιν πρέπει να ελέγξει απολύτως μία ειδική πλειοψηφία στη Δούμα, η οποία έχει 450 βουλευτές. Επιπλέον, το κόμμα του πρέπει να εξασφαλίσει 12 θέσεις περιφερειαρχών και την πλειοψηφία στα 39 περιφερειακά συμβούλια που θα ανανεωθούν.

Ο Ναβάλνι, βέβαια, ετέθη εκτός μάχης, τώρα είναι στη φυλακή «και αφού προηγουμένως δηλητηριάστηκε στη Σιβηρία». Και το πολιτικό προσωπικό του κόμματος του Ναβάλνι έχει χαρακτηριστεί εξτρεμιστική οργάνωση. Οι ρωσικές αρχές έκαναν τα πάντα προκειμένου να περιορίσουν και τις όποιες αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει για την «Ενωμένη Ρωσία» η λεγόμενη έξυπνη ψηφοφορία, για την καθιέρωση της οποίας πρωτοστάτησε ο Ναβάλνι.

Η Corriere, αναφερόμενη στις παγίδες και στους μπαμπούλες που έχει επινοήσει ο Πούτιν, μνημόνευσε και την περίεργη ιστορία των υποψηφίων της Αγίας Πετρούπολης που έχουν ίδια ονοματεπώνυμα και παραπλήσια πρόσωπα! Εγραψε, επίσης, ότι έχουν προκύψει και μικρά κόμματα με «όμορφα ονόματα, όπως Πράσινοι, Κομμουνιστές της Ρωσίας, Ρωσικό Κόμμα Συνταξιούχων για την Κοινωνική Δικαιοσύνη κ.ά., τα οποία έχουν στόχο να κλέψουν ψήφους από τους αντιπάλους του Πούτιν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...