285
Ο ιπτάμενος Μίλτος Τεντόγλου είναι ο αδιαμφισβήτητος πακόσμιος πρωταθλητής του άλματος εις μήκος | IntimeSports

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο μοναδικός Μίλτος Τεντόγλου!

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2023, 22:14
Ο ιπτάμενος Μίλτος Τεντόγλου είναι ο αδιαμφισβήτητος πακόσμιος πρωταθλητής του άλματος εις μήκος
|IntimeSports

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο μοναδικός Μίλτος Τεντόγλου!

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2023, 22:14

Τρομερός, μοναδικός, απίστευτος. Ή αλλιώς, Μίλτος Τεντόγλου.

Ο 25χρονος πρωταθλητής κατέκτησε το βράδυ της Πέμπτης το μετάλλιο που του έλειπε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίο φιλοξενείται στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

«Ηρεμα», μας λέει ο Μίλτος Τεντόγλου

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο εμφανίστηκε έτοιμος στον τελικό – σε αντίθεση με τον προκριματικό: με το πρώτο του άλμα έφτασε στα 8,50 μ., για να εξασφαλίσει τη θέση του στο βάθρο, μιας και ποτέ ξανά στην ιστορία του μήκους δεν έχει μείνει εκτός βάθρου αθλητής που έχει κάνει 8,50 μ. στον τελικό.

Στη συνέχεια, όμως, ο Γουέινι Πίνοκ από τη Τζαμάικα έδειξε επίσης πως ήθελε ένα μετάλλιο, πηδώντας 8,40 μ.

Το δεύτερο άλμα του Τεντόγλου ήταν άκυρο. Ο Πίνοκ προσγειώθηκε στα 8,50 μ. και με την ισοβαθμία πέρασε εκείνος στην πρώτη θέση.

Ο Τεντόγλου στο άλμα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο

Στο τρίτο του άλμα ο έλληνας πρωταθλητής πήδησε 8,39 μ., μόλις ένα εκατοστό κάτω από το άλμα του Πίνοκ, που παρέμεινε πρώτος στην ισοβαθμία. Ο Τεντόγλου συνέχισε με άκυρο στο τέταρτο άλμα του και σε εκείνο το σημείο έδειξε πως ίσως να έχει κάποια ενόχληση στα πόδια του.

Το πέμπτο του άλμα ήταν εξαιρετικό και μετρήθηκε στα 8,30 μ.. Παρότι όμως είχε εξαιρετική σειρά αλμάτων, παρέμενε δεύτερος χάνοντας στην ισοβαθμία.

Και κάπου εκεί, στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια, ο τρομερός έλληνας. αθλητής έκανε τεράστιο άλμα στα 8,52 μ. και πέρασε πρώτος!

Αυτή τη στιγμή ο Τεντόγλου είναι εν ενεργεία πρωταθλητής σε παγκόσμιο (κλειστό και ανοικτό), ευρωπαϊκό (κλειστό και ανοικτό), και Ολυμπιονίκης.

Τεντόγλου και Πίνοκ μετά τον μεγάλο αγώνα τους

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...