168
Ρωσίδες τουρίστριες στην ουρά για τον έλεγχο στο αεροδρόμιο του Βαραδέρο, το βράδυ της Κυριακής | REUTERS/Amanda Perobelli

Παγιδευμένοι στην Κούβα χιλιάδες ρώσοι τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2022, 18:42
Ρωσίδες τουρίστριες στην ουρά για τον έλεγχο στο αεροδρόμιο του Βαραδέρο, το βράδυ της Κυριακής
|REUTERS/Amanda Perobelli

Παγιδευμένοι στην Κούβα χιλιάδες ρώσοι τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2022, 18:42

Σχεδόν 900 ρώσοι τουρίστες, από τους περισσότερους από 5.000 που είχαν μπλοκαριστεί στην Κούβα αφότου διακόπηκαν οι τακτικές αεροπορικές πτήσεις των ρωσικών εταιρειών, επιβιβάστηκαν το βράδυ της Κυριακής σε πτήσεις τσάρτερ, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα.

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Eνωσης, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Στέλεχος του αεροδρομίου του Βαραδέρο, στα ανατολικά της Αβάνας, είπε στους δημοσιογράφους ότι 927 Ρώσοι επιβάτες πέταξαν την Κυριακή για τη Μόσχα και άλλοι 940 θα επιστρέψουν σήμερα στη χώρα τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα κουβανικά μέσα ενημέρωσης, 5.570 ρώσοι τουρίστες αποκλείστηκαν στο νησί αφού οι ρωσικές εταιρείες Aeroflot, Azur Air και Nordwind διέκοψαν τις πτήσεις τους. Η Κούβα βασιζόταν στους ρώσους επισκέπτες (146.151 το 2021) ώστε να δώσει ώθηση στον τουρισμό της, που είναι βασική πηγή συναλλάγματος.

Για τον ίδιο λόγο, περίπου 15.000 ρώσοι και 2.000 ουκρανοί τουρίστες έχουν μπλοκαριστεί στη Δομινικανή Δημοκρατία. Μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων δέχτηκαν να τους φιλοξενήσουν μέχρι να βρεθεί λύση για την αναχώρησή τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...