169
Επιτρέπεται η παραμονή στους ανοιχτούς χώρους, αρκεί η μετάβαση να πραγματοποιείται με τα πόδια ή το ποδήλατο | George Vitsaras /SOOC

«Οχι» στις διαδημοτικές μετακινήσεις είπαν οι ειδικοί, «ναι» στην απαγόρευση κυκλοφορίας από 21:00

Επιτρέπεται η παραμονή στους ανοιχτούς χώρους, αρκεί η μετάβαση να πραγματοποιείται με τα πόδια ή το ποδήλατο
|George Vitsaras /SOOC

«Οχι» στις διαδημοτικές μετακινήσεις είπαν οι ειδικοί, «ναι» στην απαγόρευση κυκλοφορίας από 21:00

Αρνητικοί στη χρήση του κωδικού 6 για κυκλοφορία με αυτοκίνητο και μηχανάκι ήταν οι ειδικοί της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι συνεδρίαζαν από το πρωί της Παρασκευής, προκειμένου να προτείνουν στην κυβέρνηση «έξυπνα περιοριστικά μέτρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν η απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα να ξεκινά σε όλη τη χώρα, αντί στις 19:00, στις 21:00 και να τελειώνει στις 05:00 το επόμενο πρωί.

Παράλληλα τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματος των κομμωτηρίων, των πάρκων και των αρχαιολογικών χώρων, ενώ θετικοί ήταν και σε άλλες δραστηριότητες, όπως το ψάρεμα, αρκεί να μη χρειάζεται μετακίνηση με αυτοκίνητο για την πρόσβαση μέχρι τη θάλασσα.

Τα μέτρα θα ανακοινωθούν αναλυτικά στις 18:30, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση κλήθηκε να συμμετάσχει και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Ακης Σκέρτσος, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης θα απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν το σύστημα Υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...