648
O Ντεβλέτ Μπαχτσελί κατά την ομιλία του στους βουλευτές του την Τρίτη | ΥοuΤube / ΑΗaber

«Οχετός» Μπαχτσελί κατά Μητσοτάκη: «Υπουλος και άνανδρος όπως οι παππούδες του – Η Κύπρος είναι τουρκική»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2022, 14:49
O Ντεβλέτ Μπαχτσελί κατά την ομιλία του στους βουλευτές του την Τρίτη
|ΥοuΤube / ΑΗaber

«Οχετός» Μπαχτσελί κατά Μητσοτάκη: «Υπουλος και άνανδρος όπως οι παππούδες του – Η Κύπρος είναι τουρκική»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2022, 14:49

Παίρνοντας τη σκυτάλη από το «Μitsotakis yok» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κυβερνητικός του εταίρος,  αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εξαπέλυσε νέα ευθεία επίθεση, με βαρείς χαρακτηρισμούς, κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την παρουσία του στον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο αποχώρησης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ αν τελικά επιμείνουν τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Συμμαχίας στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας!

«Είναι τόσο ύπουλος και άνανδρος όσο οι παππούδες του», αναφώνησε για τον έλληνα Πρωθυπουργό ο Μπαχτσελί, σε μία ακόμη φραστική επίθεση που μαρτυρά πόσο πολύ ενόχλησαν στη γείτονα τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης Μητσοτάκη στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την επίδειξη του τουρκκικού χάρτη της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας» από τον Πρωθυπουργό  στον αμερικανό πρόεδρο, αλλά και το χειροκρότημα που δέχθηκε από τα μέλη του Κογκρέσου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Το ότι αυτός ο πρωθυπουργός, που δειλά κατέφυγε κάτω από τα φτερά των ΗΠΑ και μιλά πέρα δώθε, φιλοδοξεί να γίνει το πιόνι της Δύσης, αποτελεί μία ιστορική ρήξη, μια άτιμη αδυναμία. Ο Μητσοτάκης που έφερε στην ατζέντα τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας στη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και παραπονέθηκε για την Τουρκία. Είναι τόσο ύπουλος και άνανδρος όσο οι παππούδες του. Το τουρκικό έθνος θα αντισταθεί στην πολιτική των παρενοχλήσεων και των προκλήσεων της Ελλάδας μέχρι τέλους και θα σταθεί απέναντι στους επιτιθέμενους στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες»,  τόνισε ο Μπαχτσελί μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

«Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στις ΗΠΑ, οι απαράδεκτες σκηνές κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, αποκάλυψαν για άλλη μια φορά την εντεινόμενη προκατάληψη κατά της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. ΗΠΑ και Ελλάδα συναντήθηκαν στην ίδια γραμμή. Μας βάζει σε σκέψεις που η 42λεπτη ομιλία του έλληνα Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο των ΗΠΑ χειροκροτήθηκε 37 φορές, εκ των οποίων οι δέκα με τους αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές όρθιους. Δεν ξέρουμε τι περίμεναν οι βουλευτές από την ομιλία του Μητσοτάκη, αλλά αν κάτι ξέρουμε είναι ότι βρήκαν κοινό έδαφος κατά της Τουρκίας», πρόσθεσε με αγανάκτηση ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, για να αναφερθεί στη συνέχεια στο Κυπριακό και τα περί «ειρηνευτικής επιχείρησης» στην Κύπρο που είχε επικαλεστεί τη Δευτέρα στη δική του ομιλία ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Αναφερόμενος στην “ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου” το 1974, ο έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Ελληνισμός υπέφερε πολύ επί 48 χρόνια και απέκτησε μια ανοικτή πληγή, αγνόησε τα γεγονότα και προσπάθησε να κρύψει τη βαρβαρότητα. Πρώτα από όλα να ξέρουν όλοι ότι η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική.

»Όσο κι αν αντιτίθεται ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο από τη λύση των δύο κρατών, η οποία θα βασίζεται στην κυριαρχία και την ισότητα», επέμεινε  και απείλησε χωρίς περιστροφές:

«Η βούληση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Ή θα το δεχτούν πρόθυμα ή αυτός ο στόχος θα γίνει πραγματικότητα».

«Πότε θα θυμηθεί ο Μητσοτάκης τις σφαγές, τις αιματηρές επιθέσεις, τις θηριωδίες και τα βασανιστήρια κατά των Τουρκοκυπρίων; Πότε θα ομολογήσει και θα εκφράσει την έντιμη στάση του; Το πεπρωμένο της Κύπρου δεν είναι η ελληνοκρατία, αλλά η τουρκοκρατία», κατέληξε στη σχετική αναφορά του ο Μπαχτσελί.

Οι απειλές του ωστόσο δεν έμειναν μόνο στην Κύπρο. Για πρώτη φορά ο κυβερνητκός εταίρος του Ερντογάν μίλησε ανοικτά για αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ σε περίπτωση που τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Συμμαχίας επιμείνουν στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

«Tο δεύτερο βουνό Καντίλ (σ.σ. το αρχηγείο του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν PKK) βρίσκεται στη Σουηδία», ανέφερε χαρακτηριστικά.   «Η Τουρκία» όμως, διεμήνυσε, «δεν είναι χωρίς επιλογές. Ακόμη και η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι στην ημερήσια διάταξη».

«Δεν γεννηθήκαμε με το ΝΑΤΟ. Δεν θα χαθούμε χωρίς το ΝΑΤΟ», είπε αρχηγός του Εθνικιστικού Κόμματος, συνεχίζοντας το «παιχνίδι» του εκβιασμού της Συμμαχίας για την ικανοποίηση των τουρκικών «θέλω».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...