452
| Twitter

Ούτε τα προσχήματα: Φυσιολογικό κάποιος που ψήφιζε Χρυσή Αυγή να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, λέει η Γεροβασίλη

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2023, 16:36
|Twitter

Ούτε τα προσχήματα: Φυσιολογικό κάποιος που ψήφιζε Χρυσή Αυγή να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, λέει η Γεροβασίλη

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2023, 16:36

Συνέχεια στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ περί προσέγγισης των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής έδωσε η Ολγα Γεροβασίλη το πρωί της Πέμπτης.

Ερωτηθείσα, συγκεκριμένα, αν θα θεωρούσε φυσιολογικό να της πει κάποιος «εγώ ψήφιζα Χρυσή Αυγή μέχρι τώρα, ετοιμαζόμουν να ψηφίσω Κασιδιάρη αλλά τώρα θα ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ», καθότι το μόρφωμα του τελευταίου δεν θα κατέβει στις εκλογές με απόφαση του Αρείου Πάγου, η πρώην υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα απάντησε «βεβαίως».

«Και θα συζητούσα μαζί του τι ακριβώς έκανε τότε και τι σημαίνει σήμερα, θα ήταν μια εξέλιξη που θα την έβλεπα σε θετική κατεύθυνση: ότι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν το εκλογικό τους λάθος» προσέθεσε η Ολγα Γεροβασίλη για να εξηγήσει τη θέση της, σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1.

Επισήμανε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει αυτή την ανάγνωση το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά ότι πρόκειται περί θέσης που έχει συζητηθεί. «Εχουμε αναλύσει με τοποθετήσεις επί σειρά ετών τι σήμαινε όλο αυτό και έχουμε διαχωρίσει έναν ψηφοφόρο που δεν κατανοούσε τι σημαίνει στήριξη σε αυτό το μόρφωμα. Προφανώς τον διαχωρίζαμε από την εγκληματική οργάνωση» σημείωσε.

Τσίπρας για ψηφοφόρους Χ.Α.: Δίνουμε αγώνα να τους κερδίσουμε, δεν τους βάζουμε απέναντι

Την προηγουμένη, αίσθηση είχε προκαλέσει αντίστοιχη δήλωση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η μάχη με τον φασισμό είναι μια καθημερινή μάχη. Και στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της Ακροδεξιάς και από τις γραμμές της αντιδημοκρατικής ιδεολογίας και στάσης και να τους εξηγήσουμε ότι δεν είναι αντισυστημικό πράγμα να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή. Δεν είναι καθόλου αντισυστημικοί αυτοί που συναγελάζονται με δικαστές ξαφνικά.

Ο κ. Κανελλόπουλος παραλίγο να είναι επικεφαλής τους, ήταν αρχιδικαστής και αυτός. Αρα λοιπόν, τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι επείσθησαν από τη Χρυσή Αυγή το προηγούμενο διάστημα και υιοθέτησαν κομμάτι της πρακτικής της και της ιδεολογίας της, δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε, δεν τους βάζουμε απέναντι. Βάζουμε απέναντι τους εγκληματίες, τους δολοφόνους, τις πρακτικές τους».

Σκέρτσος: Καιροσκόπος και αδίστακτος πολιτικός ο Τσίπρας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε την επίμαχη δήλωση, την οποία διάβασε αυτολεξεί στη διάρκεια του briefing της Πέμπτης, αποκαλώντας τον κ. Τσίπρα «αδίστακτο πολιτικό».

«Είναι, δε, τέτοια η απελπισία του και απομόνωση από τα κόμματα της Αριστεράς, που χθες μας αποκάλυψε ότι προσβλέπει και στις ψήφους Κασιδιάρη. Είναι εκεί που τα άκρα συναντιούνται. Θέλω να σας διαβάσω τη δήλωση του κ. Τσίπρα και να μου πείτε τι θα γινόταν αν αυτή τη δήλωση την έκανε ο κ. Μητσοτάκης» είπε ο κ. Σκέρτσος απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

«Ο κ. Τσίπρας είναι δυστυχώς ένας καιροσκόπος και αδίστακτος πολιτικός. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη μάνα του Παύλου Φύσσα και να πει ξανά τα ίδια λόγια» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...