252
O ταγματάρχης Γκενάντι Τσαστιάκοφ: ο θάνατος τον περίμενε στα γενέθλια του | instagram

Ουκρανός αξιωματούχος σκοτώθηκε από χειροβομβίδα-δώρο γενεθλίων

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2023, 13:03
O ταγματάρχης Γκενάντι Τσαστιάκοφ: ο θάνατος τον περίμενε στα γενέθλια του
|instagram

Ουκρανός αξιωματούχος σκοτώθηκε από χειροβομβίδα-δώρο γενεθλίων

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2023, 13:03

Ενας στενός σύμβουλος του αρχηγού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκε έπειτα από έκρηξη χειροβομβίδας που είχε αποσταλεί ανάμεσα σε άλλα δώρα για τα γενέθλιά του.

«Υπό τραγικές συνθήκες, ο βοηθός και στενός μου φίλος, ταγματάρχης Γκενάντι Τσαστιάκοφ, σκοτώθηκε στα γενέθλιά του», έγραψε σε ανάρτησή του ο στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι στο Telegram τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, λέγοντας ότι «ένας άγνωστος εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν μέσα σε ένα από τα δώρα του».

Ο θάνατος του Τσαστιάκοφ χαρακτηρίστηκε δολοφονία, χωρίς να αποκαλυφθούν περαιτέρω λεπτομέρειες. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ιγκόρ Κλιμένκο, εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι ο Τσαστιάκοφ έδειχνε στον γιο του ένα κουτί που είχε λάβει ως δώρο και περιείχε μια χειροβομβίδα.

«Στην αρχή, ο γιος πήρε τη χειροβομβίδα στα χέρια του και άρχισε να γυρίζει την περόνη. Στη συνέχεια, ο Τσαστιάκοφ πήρε τη χειροβομβίδα από το παιδί και τράβηξε την περόνη, προκαλώντας μια τραγική έκρηξη», σύμφωνα με την περιγραφή του Κλιμένκο, όπως τη μεταφέρει ο Guardian. Η αστυνομία είχε εντοπίσει έναν συνάδελφο του Τσαστιάκοφ που του έδωσε το δώρο και κατέσχεσε δύο παρόμοιες χειροβομβίδες.

Η ουκρανική αστυνομία είπε ότι ο 13χρονος γιος του Τσαστιάκοφ τραυματίστηκε επίσης σοβαρά. Σύμφωνα με την Ukrainska Pravda, η σύζυγος του Τσαστιάκοβ είπε ότι η χειροβομβίδα ήταν σε μια συσκευασία δώρου που έφερε ο σύζυγός της στο σπίτι. Η πραγματική χειροβομβίδα ήταν ανάμεσα σε δώρα που μοιάζουν με χειροβομβίδες.

Ο Ζαλούζνι είπε ότι από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, ο Τσαστιάκοφ είχε «αφιερώσει πλήρως τη ζωή του στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και στον αγώνα κατά της ρωσικής επιθετικότητας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...