215
Πυροσβέστες στο σημείο της πυραυλικής επίθεσης | Reuters

Ουκρανία: 17 νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2023, 16:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/09/2023 19:37
Πυροσβέστες στο σημείο της πυραυλικής επίθεσης
|Reuters

Ουκρανία: 17 νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2023, 16:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/09/2023 19:37

Στους 17 ανήλθαν οι νεκροί και στους 32 οι τραυματίες από τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Κονσταντινίβκα στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ανέφεραν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Η ρωσική πυραυλική επίθεση έγινε την ίδια στιγμή που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Κίεβο.

«Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην Κονσταντινίβκα ολοκληρώθηκε», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Ίχορ Κλιμένκο προσθέτοντας ότι ως αποτέλεσμα της σημερινής ρωσικής επίθεσης 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 32 τραυματίσθηκαν.

Νωρίτερα, το Radio Svoboda είχε μεταδώσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν την κεντρική αγορά της πόλης με αντιαεροπορικό σύστημα S-300.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας καταδικάζοντας την ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Κονσταντινίφκα δήλωσε ότι «το ρωσικό κακό πρέπει να ηττηθεί το συντομότερο δυνατό».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί και πρόσθεσε ότι επλήγησαν καταστήματα και ένα φαρμακείο στην αγορά της πόλης.

Ο ουκρανός πρωθυπουργός Ντενίς Σμιχάλ δήλωσε ότι μεταξύ των 16 νεκρών περιλαμβάνεται ένα παιδί και τουλάχιστον 20 είναι οι τραυματίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...