237
Βομβαρδισμός γέφυρας στο ποτάμι Σερβέρσκ Ντονέτς, όπου επιχειρούν και οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί | Ukrainian Airborne Forces Command/Handout via REUTERS

Ουκρανία: Τι παράδοξο να νικούν και οι δύο στρατοί συγχρόνως!

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2022, 21:39
Βομβαρδισμός γέφυρας στο ποτάμι Σερβέρσκ Ντονέτς, όπου επιχειρούν και οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί
|Ukrainian Airborne Forces Command/Handout via REUTERS

Ουκρανία: Τι παράδοξο να νικούν και οι δύο στρατοί συγχρόνως!

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2022, 21:39

Στα μέτωπα της Ουκρανίας η κατάσταση έχει δύο όψεις, αντίθετες μεταξύ τους. Συμβαίνει το εξής παράδοξο: στην περιοχή του Χαρκόβου οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν απωθήσει τους Ρώσους μέχρι τα ρωσικά σύνορα, ενώ στο Ντονμπάς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αναγκάσει σε υποχώρηση τους Ουκρανούς και έχουν προχωρήσει εις βάθος.

Ο πόλεμος είναι παράδοξος, έγραψε η Repubblica, οι αντιμαχόμενοι στρατοί κερδίζουν και χάνουν συγχρόνως, ο ένας εδώ και ο άλλος εκεί.

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι έχει αποκτήσει τον έλεγχο της συνοριογραμμής στον Βορρά, εκεί όπου εκδηλώθηκε το πρώτο κύμα της ρωσικής επίθεσης. Οι Ουκρανοί ελέγχουν τις περιοχές πέριξ του Κιέβου και τις υπόλοιπες εκεί, μέρη από τα οποία αποχώρησαν οι Ρώσοι εδώ και καιρό.

Η σύρραξη συνεχίζεται στην περιοχή του Χαρκόβου. Από εκεί το ουκρανικό Πυροβολικό βάλλει εναντίον θέσεων του ρωσικού στρατού αλλά και εναντίον πόλεων της Ρωσίας, όπως λόγου χάρη το Μπέλγκοροντ. Αυτό, έγραψε ο Τζανλούκα Ντι Φέο, είναι «επικίνδυνη κλιμάκωση».

Στο Ντονμπάς οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιο προσεχτικές πια, προσπαθούν να περιορίσουν τις απώλειές τους. Προτού επιχειρήσουν τα ρωσικά πεζοπόρα τμήματα και τα τεθωρακισμένα, επιχειρεί το Πυροβολικό καθώς και η Αεροπορία. «Είναι τεράστιοι βομβαρδισμοί» έγραψε ο Ιταλός.

«Οπως και στον Β’ΠΠ, οι συγκρούσεις εξαρτώνται από την ελικοειδή ροή ενός ποταμού, του Σερβέρσκ Ντονέτς, τον οποίο και οι δύο στρατοί προσπαθούν να υπερβούν στήνοντας γέφυρες. Οι φωτογραφίες των δορυφόρων δείχνουν πώς η πρώτη γραμμή του μετώπου στο Ντονμπάς είναι γεμάτη κρατήρες: είναι τα σημάδια της δράσης του Πυροβολικού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...