270
Καπνός υψώνεται πάνω από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολης που βομβαρδίζεται ανηλεώς όλες αυτές τις μέρες | REUTERS/Alexander Ermochenko

Μαριούπολη: Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» του εργοστασίου Azovstal

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2022, 13:53
Καπνός υψώνεται πάνω από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολης που βομβαρδίζεται ανηλεώς όλες αυτές τις μέρες
|REUTERS/Alexander Ermochenko

Μαριούπολη: Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» του εργοστασίου Azovstal

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2022, 13:53

Ο ρωσικός στρατός συνέχισε και την Τετάρτη τις επιθέσεις στο τεράστιο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη, όπου έχουν αναζητήσει καταφύγιο οι τελευταίοι υπερασπιστές της πόλης αυτής της νότιας Ουκρανίας καθώς και μερικοί άμαχοι, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης Πέτρο Αντριουτσένκο επεσήμανε, συγκεκριμένα, ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο εργοστάσιο δεν έχουν σταματήσει, παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει λόγος οι ρωσικές δυνάμεις να εισβάλουν σε αυτό, αφότου κήρυξαν τη νίκη τους στη Μαριούπολη.

Σύμφνα με τον ίδιο, «οι αεροπορικές επιδρομές στο Azovstal δεν σταματούν. Καμία εκεχειρία, αλλά απόπειρες εισβολής ξανά και ξανά. Παρά τις ανακοινώσεις (του Πούτιν)».

«Την ίδια ώρα οι οδομαχίες συνεχίζονται στην περιοχή μεταξύ των κτιρίων διοίκησης του Azovstal και του δρόμου», όπως έγραψε στο Telegram ο Αντριουτσένκο.

Την Τρίτη, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα εικόνα από τους τραυματισμένους στις στοές της αχανούς αυτής χαλυβουργίας, απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια.

Το μεγαλύτερο μέρος της Μαριούπολης έχει καταστραφεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και την πολιορκία της πόλης, όπως έχει καταγγείλει το Κίεβο.

Περίπου 100.000 άμαχοι εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί, ανέφεραν τις προηγουμένες μέρες οι τοπικές αρχές. Στο εργοστάσιο Azovstal, ειδικότερα, πιστεύεται ότι έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες μαχητές αλλά και άμαχοι.

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν χαρακτηρίσει την κατάσταση στη Μαριούπολη, ένα στρατηγικό λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, «ανθρωπιστική καταστροφή».

Εξάλλου, ο Αντριουτσένκο δήλωσε ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για την απομάκρυνση των αμάχων από τη Μαριούπολη σήμερα.

Πολλές προηγούμενες απόπειρες για την κήρυξη εκεχειρίας προκειμένου με στόχο τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων έχουν αποτύχει, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Το αμέσως προηγούμενο 24ωρο, άλλωστε, ο ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε την πρόταση της ουκρανικής κυβέρνησης για ευρύτερες ειρηνευτικές συνομιλίες στη Μαριούπολη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...