220
Η Αναλένα Μπέρμποκ, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, επισκέφθηκε την Μπούτσα, την Τρίτη | REUTERS/Carlos Barria

Ουκρανία: Στην Μπούτσα και το Ιρπίν η Μπέρμποκ και ο Χέκστρα

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2022, 14:18
Η Αναλένα Μπέρμποκ, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, επισκέφθηκε την Μπούτσα, την Τρίτη
|REUTERS/Carlos Barria

Ουκρανία: Στην Μπούτσα και το Ιρπίν η Μπέρμποκ και ο Χέκστρα

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2022, 14:18

Σειρά των υπουργών Εξωτερικών της Γερμανίας και της Ολλανδίας να επισκεφθούν την Ουκρανία, ώστε να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασιν τις θηριωδίες των Ρώσων αλλά και να δηλώσουν από κοντά τη στήριξή τους στην ουκρανική κυβέρνηση.

Η Αναλένα Μπέρμποκ και ο Βόπκε Χέκστρα περιηγήθηκαν στην Μπούτσα, το Ιρπίν και το Κίεβο.

Η γερμανίδα υπουργός ξεκίνησε το πρωί την επίσκεψή της από την Μπούτσα, όπου συναντήθηκε με κατοίκους της πόλης η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά του Κιέβου.

Ο ολλανδός υπουργός Εξωτερικών έγραψε στο Twitter ότι έφθασε στο Κίεβο για συναντήσεις με την ουκρανική κυβέρνηση και την ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ.

Το tweet του συνοδευόταν από φωτογραφίες του στους δρόμους του Ιρπίν, στα περίχωρα του Κιέβου, θέατρο σφαγών αμάχων από τους Ρώσους τον Μάρτιο.

«Τα βομβαρδισμένα σπίτια και κτίρια δείχνουν τις συνέπειες του πολέμου στη ζωή των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που ζουν εδώ», πρόσθεσε ο Χέκστρα.

Ο ολλανδός υπουργός υπενθύμισε ότι η Ολλανδία συμβάλλει στο έργο της ταυτοποίησης των υπευθύνων των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της ρωσικής κατοχής της περιφέρειας αυτής του Κιέβου τον Μάρτιο, κυρίως με οικονομική συμβολή στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη χάρις στην ανάπτυξη ομάδας εγκληματολογικών ερευνών.

Ο Χέκστρα θα συναντιόταν την Τρίτη με τον ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα ανοίξει επισήμως την πρεσβεία της Ολλανδίας στο Κίεβο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...