187
Ο Βλαντίμιρ Ζαβάντσκι στη Μόσχα, το 2020 | Russian Defence Ministry/Handout via REUTERS

Ουκρανία: Σκοτώθηκε ένας ακόμη ρώσος ανώτατος αξιωματικός

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2023, 09:39
Ο Βλαντίμιρ Ζαβάντσκι στη Μόσχα, το 2020
|Russian Defence Ministry/Handout via REUTERS

Ουκρανία: Σκοτώθηκε ένας ακόμη ρώσος ανώτατος αξιωματικός

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2023, 09:39

Ο υποστράτηγος Βλαντίμιρ Ζαβάντσκι, υποδιοικητής του ρωσικού 14ου Σώματος Στρατού, σκοτώθηκε στην Ουκρανία, όταν πάτησε νάρκη την οποία είχαν τοποθετήσει ρωσικά στρατεύματα.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βορονέζ της Ρωσίας, Αλεξάντερ Γκούσεφ, δήλωσε ότι ο Ζαβάντσκι σκοτώθηκε «σε θέση μάχης στη ζώνη της ειδικής (στρατιωτικής) επιχείρησης (όπως αποκαλούν οι Ρώσοι την εισβολή τους στην Ουκρανία)».

Σύμφωνα με ρωσικούς λογαριασμούς στην πλατφόρμα Telegram που πρόσκεινται στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ο Ζαβάντσκι σκοτώθηκε στις 28 Νοεμβρίου από την έκρηξη νάρκης, καθώς επέστρεφε από το μέτωπο.

Το ερευνητικό ειδησεογραφικό μέσο iStories ανέφερε ότι ο Ζαβάντσκι είναι ο έβδομος υποστράτηγος ο θάνατος του οποίου επιβεβαιώνεται από τη Ρωσία και συνολικά ο 12ος υψηλόβαθμος αξιωματικός που αναφέρεται ότι σκοτώθηκε από τότε που άρχισε ο πόλεμος, τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Ζαβάντσκι ήταν ένας αξιωματικός από τους πλέον παρασημοφορημένους και πρώην διοικητής των αρμάτων μάχης, πρόσθεσε ο Γκούσεφ, σημειώνοντας ότι ο θάνατός του συνιστά μεγάλη απώλεια που προκαλεί «βαρύτατη οδύνη».

Από τον Οκτώβριο βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία. Οι Ρώσοι διεξάγουν κυρίως επιθέσεις στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, στην περιοχή του Κουπιάνσκ, και στο ανατολικό, όπου προσπαθούν να περικυκλώσουν τη βιομηχανική πόλη Αβντιίβκα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...