297
Ενα ρωσικό drone καταστρέφεται στον ουρανό του Κιέβου | REUTERS/Gleb Garanich

Ουκρανία: Ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε Κίεβο, Λβιβ και Ζαπορίζια

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2023, 10:07
Ενα ρωσικό drone καταστρέφεται στον ουρανό του Κιέβου
|REUTERS/Gleb Garanich

Ουκρανία: Ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε Κίεβο, Λβιβ και Ζαπορίζια

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2023, 10:07

Νέες μαζικές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έβαλαν στο στόχαστρο κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη το Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις, όπως η Λβιβ στα δυτικά και η Ζαπορίζια στα νότια, ανέφεραν οι στρατιωτικές αρχές της Ουκρανίας. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Για «νέα μαζική αεροπορική επίθεση εναντίον της πρωτεύουσας», έκανε λόγο το Κίεβο. Τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής επιτέθηκαν στην πόλη κατά κύματα από διαφορετικές κατευθύνσεις, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή καταστροφές προς το παρόν», πρόσθεσε και διευκρίνισε πως ο συναγερμός διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες.

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο έκανε λόγο αργότερα για κατάρριψη 28 από τα 30 ρωσικά UAVs τα οποία στάλθηκαν να πλήξουν στόχους στην Ουκρανία τη νύχτα.

Ουκρανοί στρατιώτες δίπλα σε ένα κινητό πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα AN/TWQ-1 Avenger, στα περίχωρα του Κιέβου – REUTERS/Anna Voitenko

Η Ρωσία εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Λβιβ, και η πόλη και τα περίχωρά της συγκλονίστηκαν από εκρήξεις, ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης, Αντρίι Σαντόβι, στο Telegram.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης, Μαξίμ Κοζίτσκι, είπε πως επλήγη «υποδομή κρίσιμης σημασίας».

Στην Ζαπορίζια, η στρατιωτική διοίκηση ανέφερε πως η πόλη και τα περίχωρά της έγιναν στόχος «μαζικής επίθεσης» εναντίον πολιτικών στόχων. Το ουκρανικό γενικό επιτελείο υποστήριξε από την πλευρά του πως εκτοξεύθηκαν επτά πύραυλοι από συστήματα S-300 εναντίον χερσαίων στόχων στην Ζαπορίζια και στα περίχωρά της.

Επειτα από «μια νύχτα χωρίς ξεκούραση και θορυβώδη, η κατάσταση στη Ζαπορίζια είναι σταθερή, δόξα τω Θεώ, δεν υπάρχουν τραυματίες και δεν χτυπήθηκε καμιά κατοικία», ανέφερε στο Telegram ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Ανατόλι Κούρτεβ.

Ο Γιούρι Μαλάσκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στην περιφέρεια της Ζαπορίζια  ανέφερε πως αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας έβαλαν στο στόχαστρο τηλεπικοινωνιακές υποδομές, καθώς και αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...