196
Η Ρωσία ξεκίνησε δρομολόγια με λεωφορεία ανάμεσα στη Σιμφερόπολη της Κριμαίας και τη Χερσώνα | REUTERS/Alexey Pavlishak

Ουκρανία: Πρώην πράκτορας της FSB ο νέος διοικητής της κατεχόμενης Χερσώνας

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2022, 12:49
Η Ρωσία ξεκίνησε δρομολόγια με λεωφορεία ανάμεσα στη Σιμφερόπολη της Κριμαίας και τη Χερσώνα
|REUTERS/Alexey Pavlishak

Ουκρανία: Πρώην πράκτορας της FSB ο νέος διοικητής της κατεχόμενης Χερσώνας

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2022, 12:49

Eνας ρώσος αξιωματούχος προερχόμενος από τις υπηρεσίες ασφαλείας FSB (πρώην KGB) ανέλαβε επικεφαλής της κυβέρνησης της ουκρανικής περιφέρειας της Χερσώνας, η οποία έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Σεργκέι Ελισέγιεφ, μέχρι τώρα πρώτος αναπληρωτής του επικεφαλής της κυβέρνησης της ρωσικής βορειοδυτικής περιφέρειας του Καλίνινγκραντ, «έγινε επικεφαλής της κυβέρνησης της περιφέρειας της Χερσώνας», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Σάλντο, ο οποίος διευθύνει τη ρωσική κατοχική διοίκηση.

Η κυβέρνησή του αναλαμβάνει καθήκοντα την Τρίτη, πρόσθεσε.

Διπλωματούχος της Ακαδημίας της FSB, ο 51χρονος Ελισέγιεφ υπηρέτησε στους κόλπους της με αδιευκρίνιστα καθήκοντα, σύμφωνα το site της περιφέρειας του Καλίνινγκραντ.

Ρώσος στρατιώτης παρακολουθεί μία οικογένεια στις όχθες του ποταμού Δνείπερου, στη Χερσώνα – EPA/SERGEI ILNITSKY

Ο ουκρανός πρώην βουλευτής που πέρασε στην πλευρά της Μόσχας, ο Αλεξέι Κοβαλιόφ, ο οποίος είχε επιζήσει στα τέλη Ιουνίου μιας δολοφονικής απόπειρας, διορίστηκε αναπληρωτής του Ελισέγιεφ για θέματα γεωργίας.

«Η Ρωσία βρίσκεται εδώ για πάντα», δήλωσε.

Μετά την κατάληψη της Χερσώνας, η Μόσχα διεξάγει πολιτική εκρωσισμού: εισήγαγε ως νόμισμα το ρούβλι, εκδόθηκαν ρωσικά διαβατήρια, στα τέλη Ιουνίου άνοιξε εκεί μια πρώτη ρωσική τράπεζα, οι επικριτικές φωνές καταστέλλονται και η οικονομική δραστηριότητα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό υπό τον έλεγχο της κατοχικής διοίκησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News