224
Πυροσβέστης επιχειρεί στη φωτιά που ξέσπασε στο διυλιστήριο του Κρεμεντσούκ μετά από ρωσική επίθεση, τα ξημερώματα της Τετάρτης | Head of the Poltava Regional Military Administration Filip Pronin/Handout via REUTERS

Ουκρανία: Η «μεγαλύτερη» ρωσική επίθεση του 2023 – βομβάρδισαν 118 τοποθεσίες

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2023, 11:51
Πυροσβέστης επιχειρεί στη φωτιά που ξέσπασε στο διυλιστήριο του Κρεμεντσούκ μετά από ρωσική επίθεση, τα ξημερώματα της Τετάρτης
|Head of the Poltava Regional Military Administration Filip Pronin/Handout via REUTERS

Ουκρανία: Η «μεγαλύτερη» ρωσική επίθεση του 2023 – βομβάρδισαν 118 τοποθεσίες

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2023, 11:51

Περισσότερες από 110 τοποθεσίες στην Ουκρανία βομβάρδισαν οι Ρώσοι το τελευταίο 24ωρο, στη μεγαλύτερη επίθεση από τις αρχές του χρόνου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν 15.

Από τον Φεβρουάριο του 2022, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ρίξει εκατομμύρια οβίδες πυροβολικού στις πόλεις και τα χωριά όλης της Ουκρανίας, κυρίως αυτά που βρίσκονται κοντά στις γραμμές του μετώπου, μετατρέποντας κάποια απ’ αυτά σε ερείπια, ιδίως στην ανατολική Ουκρανία.

«Στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, ο εχθρός βομβάρδισε 118 τοποθεσίες σε 10 περιφέρειες», ανέφερε σε μήνυμά του που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών, Ιγκόρ Κλιμένκο. «Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό πόλεων και χωριών που έχουν δεχθεί επίθεση από την αρχή της χρονιάς».

Εξάλλου μια ρωσική επίθεση σε διυλιστήριο πετρελαίου στο Κρεμεντσούκ (κεντρική Ουκρανία), η οποία δεν προκάλεσε θύματα, απαίτησε την επέμβαση περισσότερων από 100 πυροσβεστών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ακολούθησε, σύμφωνα με τον Κλιμένκο.

Από τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς, σκοτώθηκε ένας άνθρωπος στην περιφέρεια του Χαρκόβου (βορειοανατολική Ουκρανία) και άλλος ένας στην περιφέρεια της Χερσώνας (νότια Ουκρανία), ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε επίσης πως κατέρριψε 18 από τα 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπέλυσε η Ρωσία στη διάρκεια της νύχτας.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε πως κατέρριψε δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τις περιφέρειες του Μπριάνσκ και του Κουρσκ, οι οποίες συνορεύουν με την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...